𝗙𝗖 𝗔𝗿𝗴𝗲𝘀 𝗿𝗶𝘀𝗰𝗮 𝘀𝗮 𝗻𝘂 𝗮𝗶𝗯𝗮 𝗱𝗿𝗲𝗽𝘁 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗼𝘃𝗮𝗿𝗲

Data 06 iul.. 2020, categoria Sport national, Fotbal Ligi superioare


Lovitura dimineţii în fotbalul argeşean. FC Argeş riscă să nu primească drept de promovare în Liga I. Lunea trecută au avut loc audierile finale, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, într-un caz mai puțin mediatizat. FCSB și Valeriu Argăseală, în calitate de membru al Comitetului Executiv, au demarat o acțiune în care cer anularea unor decizii FRF adoptate în ședința din 3 iulie 2019.

Este vorba despre două hotărâri ale Comitetului Executiv FRF:

posibilitatea cluburilor de drept public din Liga 2 de a-și schimba statutul juridic sau a transfera activitatea unui club de drept privat,
obligativitatea cluburilor din Liga 1 de a avea echipe de fotbal feminin din viitorul sezon
Surse apropiate FRF susțin că facilitatea făcută cluburilor de drept public ar fi fost realizată ca să le ajute pe FC Argeș și pe FC Brașov, două cluburi de tradiție. Piteștenii sunt în play-off-ul Ligii 2, având posibilitatea să promoveze în Liga 1. Înaintea începerii actualului sezon, FC Argeș, club de drept public, susținut financiar de primărie, s-a transformat în ACSC Campionii FC Argeș, o societate pe acțiuni. În Comitetul Executiv de Urgență al FRF, Gino Iorgulescu s-a opus acestei schimbări, dar Burleanu și Goga au votat pro. Dacă TAS nu admite însă schimbările făcute de FRF în urmă cu un an, argeșenii nu vor avea drept de promovare.

𝐒𝐮𝐫𝐬𝐚:𝐙𝐢𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐓𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐠𝐞𝐬

Comentariu