2015, un an bun pentru fotbalul teleormănean

Data 26 dec.. 2015, categoria fotbal1

fotbal-minge_pantofiNe apropiem de finalul anului, iar actualitatea lasa locul bilantului. E perioada cand se trage linie  peste evenimentele din 2015, se contabilizeaza ce s-a facut bine, ce a fost rau, dar se fac si planuri pentru anul ce va urma.

Daca ar fi sa facem si noi un bilant al anului fotbalistic 2015, putem spune ca Teleormanul a avut parte de un an bun, atat cat poate oferi acest judet la nivel fotbalistic, raportandu-ne la economia din Teleorman.

Am avut-o pe Sporting Rosiori in Liga 3, care a terminat pe locul 5 in seria sa, apoi am mai promovat cu o echipa la nivel divizionar, Sporting Turnu Magurele, dupa un baraj de vis, iar rezultatele turnenilor au fost la fel de bune in Liga 3, locul 5 la finalul turului fiind un rezultat onorabil pentru fotbalul din judetul nostru.

Trebuie sa remarcam ca la nivel judetean, chiar daca a scazut calitatea fotbalului, odata cu promovarile celor doua echipe, am avut din ce in ce mai putine scandaluri. Nu acelasi lucru putem spune despre nivelul juniorilor, unde anul s-a incheiat cu cateva evenimente mai putin placute.

Totusi, Teleormanul a reusit sa dea un nou jucator in Liga I, pe Valentin Costache, fotbalist crescut la Videle de Iulica Burcea, care la 14 ani a plecat in Bucuresti pentru a face performanta, iar la 17 ani si 4 luni a debutat la Dinamo Bucuresti, a treia clasata din Romania. Aici il amintim si pe Alin Tosca, campion al Romaniei cu Steaua in vara acestui an, iar in sezonul de toamna-iarna a ajuns cel mai folosit fotbalist din lotul stelistior.

Tot la lucruri pozitive trebuie amintit ca dupa o perioada lunga de seceta, judetul nostru a promovat un arbitru in Liga 3, pe Cosmin Ciocan, care a reusit sa treaca de proba teortica cu nota 10!

Sa nu uitam si de performanta echipei Unirea Branceni, care a ajuns in faza 16-imilor de finala in Cupa Romaniei, unde a intalnit lidera Ligii I, Astra Giurgiu. O astfel de performanta nu mai fusese atinsa de o echipa din Teleorman din 1989.

Nu stiu daca este mult sau putin, insa sunt lucruri bune, pozitive, cu care nu prea ne-am intalnit in ultimii ani, ceea ce ne da sperante pentru 2016, cand ne dorim sa mai adaugam o echipa la nivel divizionar, si cine stie, poate sa ne mandrim cu un teleormanean la Euro 2016.

Cristian Marcu

2 comentarii pentru acest articol

Comentariu