Asociatia Judeteana de Fotbal Olt a decis inghetarea campionatului Ligii 4 | Petrolul Potcoava, cel de-al doilea adversar al teleormanenilor la barajul de promovare in Liga 3

Data 07 iul.. 2020, categoria Sport national, Fotbal Ligi superioare

 

AJF Olt a decis inghetarea campioanatului din Liga 4, Petrolul Potcoava a fost declarata campioana si va reprezenta judetul la barajul de promovare in Liga 3.

Marti – 07 Iulie 2020, a avut loc sedinta Biroului Executiv al AJF Olt, in care s-a analizat situatia actuala a activitatii fotbalistice judetene generata de criza pandemica si masurile in conformitate adoptate de autoritatile competente ale statului – Ministerul Tineretului si Sportului si Ministerul Sanatatii.

            

   In cadrul sedintei, Biroul Executiv al AJF Olt a hotarat urmatoarele:

Inghetarea Campionatului Ligii a 4-a, editia 2019/2020, cu mentinerea clasamentului actual, declararea echipei clasate pe primul loc, respectiv CSO Petrolul Potcoava – castigatoarea Campionatului Ligii a 4-a, editia 2019/2020 si reprezentanta judetului Olt la barajul de promovare in Liga a 3-a, editia 2020/2021.

Nicio echipa nu retrogradeaza din Liga a 4-a in Liga a 5-a in sezonul competitional 2019/2020.

In luarea acestei decizii s-a tinut cont de urmatoarele aspecte:

  Timpul avut la dispozitie, intre data de reluare a competitiei (19 iulie in cel mai optimist scenariu – daca autoritatile competente ale statului permit desfasurarea jocurilor fara obligativitatea efectuarii testelor COVID 19 pentru participanti) si data limita de transmitere a castigatoarei Campionatului Ligii a 4-a catre Federatia Romana de Fotbal – 27 Iulie 2020 ( 8 zile ), este insuficient pentru programarea celor 6 etape din cadrul Play-Off-ului de finalizare al competitiei, adoptat de Biroul Executiv in data de 15 Iunie 2020, in urma voturilor exprimate de echipele participante.

  Posibilitatea foarte redusa de respectare a conditiilor stabilite in ordinul comun al Ministerul Tineretului si Sportului – Ministerul Sanatatii si aplicabile pentru Liga 1 de fotbal de catre Asociatiile Sportive / Cluburile participante in Play – Off – ul Campionatului Ligii a 4-a.

Sursa:ajfolt.ro

4 comentarii pentru acest articol

 • vb

  Pai ni se pare normal. Nu cum vrea sa faca Prodan initial.
  Locul 1 sa mearga la baraj. Nici o echipa nu retrogradeaza din Liga a 4-a in Liga a 5-a in sezonul competitional 2019/2020.

 • Butesti

  Numai prodan voia sa faca altfel.

 • Ptr AJF

  Asteapta sa vada ce fac altii. Toată viața a făcut asa.

 • VB

  Nu stiu ptr ce va agitati.
  La ligile 6, 5, 4 nu se va mai juca fotbal pana cel putin in toamna anului 2021.
  Este foarte posibil ca nici liga 3 sa nu se reia.
  Ganditi-va numai la costurile ce impun testarea de COVID saptamanala.
  Nici macar o echipa din liga 6, 5 si 4 nu isi permite sustinerea acestor cheltuieli si sunt convins ca nici o mare parte din cele ce activeaza la liga 3. Asta este situatia si va trebui sa acceptam.

Comentariu