Butesti, satul de doar 500 locuitori…

Data 17 mai. 2019, categoria Teleorman Sport, Sport national, Fotbal Liga IV, Juniori

Mai rar am scris despre rezultatele juniorilor de liga 4, o competiție interesanta si care merita mai multă atenție pentru că la acest nivel se vede cu adevărat pe cine intereseaza cu adevarat viitorul.

Este de remarcat în acest an preocuparea celor din Alexandria pentru sectorul juvenil, dar și constanța celor din Peretu. Însă surprinde apariția în peisaj a echipei de tineret a celor de la Viitorul Butesti, probabil, nu întâmplător numită ,,Viitorul”.

Surprinzător spunem pentru că în această localitate aria de selecție este de departe cea mai restrânsă, doar 500 de locuitori din care, lucru obisnuit in Teleorman, peste 80% populație îmbătrânită. Este de departe cea mai mică asezare, ce are cel mai mic număr de locuitori, dintre localitățile ce au echipa la nivel de prim eșalon județean.

Am luat legatura cu sufletul acestei echipe, Valentin Popescu, jucător dar și susținător al echipei care a declarat pentru teresport următoarele:
,, Noi suntem cei mai mici. Asa este. Aveti dreptate.
Suntem foarte mândri de rezultatele echipei de tineret. Ne da incredere ca vom avea viitor. De fapt această este abordarea noastră.
În pauza această competițională ne vom reuni mai devreme decât toate echipele. Pe 22 iunie avem programat primul amical al verii, în iulie vom participa la Cupa Teleormanului, toate astea pentru a da cat mai multe jocuri tinerilor pe care dorim să îi promovăm la echipa mare. Sunt cel puțin 6 dintre ei ce vor avea această șansă. Speram ca macar 3 sa devina titulari de baza in noul sezon de liga 4.
Abordarea noastră este aceea de a da incredere tinerilor din zona noastră. Cei care pot avea o legatura sufletească pe termen lung cu echipa. Doar asa putem avea continuitate. Nu credem în strategia de a plăti mercenari. Ei vin si pleca, iar după ce pleca rămâi cu nimic. Sa speram ca vom reuși, pentru că din pacate suntem una dintre echipele care nu beneficiază de la fel de multă susținere din partea oficialităților locale, asa cum aproape toate celelalte echipe din campionatul nostru au norocul.
Sper ca macar unul dintre cei tineri de acum sa ramana cu dorința de a susține echipa și să și poata sa o faca peste ani. Cum ii crești asa ii ai,,

10 comentarii pentru acest articol

Comentariu