CFR CLUJ PIERDE ÎN KAZAHSTAN

Data 09 iul.. 2019, categoria Fotbal Ligi superioare

Campioana Romaniei a pierdut prima mansa din primul tur de calificare in Liga Campionilor. 1-0 in deplasare la Astana. Chiar daca CFR va reusi sa intoarca soarta calificarii in retur, este aproape imposibil sa prinda grupele. Doar 6 echipe se califica in grupele Ligii din preliminarii, asta pentru ca 26 de locuri sunt deja rezervate, (Anglia, Spania, Germania si Italia – cate 4 locuri, Franta – 3 locuri, Rusia – 2 locuri, Portugalia, Ucraina, Belgia, Turcia, Austria – cate un loc).

Austriecii au avut noroc cu finala englezeasca din Champions League si au trimis campioana direct in grupe pentru ca Liverpool si Tottenham ocupau deja pozitii de calificare din campionat. Altfel, Salzburg s-ar fi alaturat celorlalte 43 de campioane nationale care sunt nevoite sa parcurga tururi preliminare. Campioanele Romaniei si Scotiei chiar din primul tur.

Viata grea pana in play-off. 43 de campioane, dintre care doar 4 ajung in grupe, asta pentru ca celelalte doua pozitii din preliminarii sunt pe traseul non-campioanelor (vicecampioanele din Austria, Cehia, Grecia, Croatia, Portugalia, Belgia, Ucraina, Turcia, Olanda si locul 3 din Rusia).

Fotbalul romanesc nu are bani de investitii, dar si cand i-a avut s-au desfiintat cluburi si investitori dubiosi au ajuns la inchisoare. Otelul Galati si Unirea Urziceni au luat vreo 60 de milioane de euro impreuna de la UEFA pentru participarea in grupele Champions League, dar banii au disparut cum au intrat in conturi. Nu in vreo Academie de copii si juniori la nivel european, nu in modernizarea stadioanelor, imbunatatirea conditiilor sau intarirea echipelor. Doar au disparut. In buzunarele unora.

Declaratia lui Gheorghe Hagi in urma cu cateva luni:
“As vrea sa ne luam la tranta cu cei de afara pentru ca usor, usor ne-au eliminat cu regulile astea. E inadmisibil! Cred ca e cea mai mare discriminare in lume ca UEFA si FIFA, sau mai mult UEFA, din cele 32 de tari puternice din Europa, echipa campioana a Romaniei sa nu participe direct in Champions League. Ganditi, reflectati, toti din Estul Europei. Ma duc in fata lor. Sa ne dovedeasca de ce fac aceasta discriminare fata de fotbal. Si noi suntem buni, si noi meritam sa fim in Champions League. De ce Spania sau Germania si Italia sa aiba 4-5 echipe si noi sa n-avem nici macar campioana Romaniei care sa se duca direct? Reflectati la acest lucru. Nu e bine!

Si noi suntem in comunitatea europeana, si noi am castigat Champions League. Si Serbia e o tara care a castigat. De ce sa nu mergem si noi direct in grupe? Dau 500 de milioane la cluburile alea mari. Sa ne dea si noua 40-50 de milioane, ca noi suntem formatori. Noi formam jucatori. Campioana Romaniei este obligatoriu sa se duca direct in grupe si inca una in calificari. Pentru mine e discriminare. Nu suntem la aceeasi masa. Ne bagati o mie de calificari, nu ne mai vede nimeni. Si noi suntem o tara cu traditie. Dati-ne bani pentru ca finantarea conteaza.”

Comentariu