Cornel Suciu, jucător Voința Turnu Măgurele: “Plecăm cu șansa a doua în meciul cu Petrolul, dar sperăm să luăm toate cele trei puncte”

Data 18 Oct. 2017, categoria Fotbal Ligi superioare

cornel suciu vointa saeleleCornel Suciu este unul dintre jucătorii noi care au venit la Voința Turnu Măgurele și care a reușit să se impună repede devenind un fotbalist de bază în echipa lui Marius Baciu care l-a folosit toate minutele până acum. În vârstă de 24 de ani, Suciu este un fotbalist polivalent care joacă atât ca fundaș dar și ca mijlocaș.

De-a lungul carierei sale a mai evoluat la Universitatea Craiova, Academia Hagi, Soimii Pâncota în Liga 2, Voluntari în Liga 3, Național Sebiș în Liga 3 și acum la Voința Turnu Măgurele.

Jucătorul este încântat de condițiile existente la echipă și spune că dacă vor fi sus în clasament atunci ei își doresc promovarea în Liga 2.

-Cum ai ajuns la Turnu Măgurele?Știai ceva de Voința?

Am ajuns că am fost sunat de Marcel Abăluță, antrenorul secund, mă știa un om din Voluntari care era prieten cu el și acesta m-a propus. Știam foarte puține lucruri despre ei, auzisem că au condiții bune, că vor performanța și că vor veni oameni de forbal în conducere.

-Ce te-a atras la acest proiect?

Seriozitatea, profesionalismul, condițiile de antrenament și de cazare.

-Îl cunoșteai pe Marius Baciu?

Doar de la televizor ca jucător și ca antrenor. La Voința a fost prima dată când l-am văzut față în față. E un antrenor foarte bun, știe să ne motiveze și să punem în practică pe teren ceea ce facem la antrenament. Ne cere să fim serioși și concentrați atât la antrenament cât și pe teren.

-Cum vezi meciul cu Petrolul?

Un meci foarte important, care pe care, pentru că ocupăm poziții fruntașe atât noi cât și ei. Plecăm cu șansa a doua, dar nu este un meci special pentru că le tratăm pe toate la fel. Sperăm să luăm toate cele trei puncte.

-Vă doriți promovarea?

Obiectivul este să creștem de la meci la meci și dacă vom fi acolo sus nu ne vom da la o parte.

-Cum ți se pare seria din care faceți parte?

O serie destul de bună, îmi place că este în zona București și se joacă fotbal frumos. Dintre echipele pe care le-am întâlnit până acum mi-a plăcut agresivitatea celor de la Flacăra Moreni dar nu cred că este o diferență mare între echipele din serie.

-Ce îți place să joci mai mult? Mijlocaș sau fundaș?

Mie îmi plac ambele posturi dar unde mă pune antrenorul acolo evoluez pentru că îmi place să îmi fac treaba foarte bine.

-Sunteți o echipă cu mulți jucători noi?

Da, așa este, dar suntem mai omogeni acum după ce au trecut mai multe etape, și ne dorim ca de la meci la meci să ne cunoastem mai bine, să ne iasă traseele. Avem un grup frumos și unit.

-La ce echipă ai vrea să ajungi în carieră?

În România la Universitatea Craiova. De acolo sunt și mi-am făcut junioratul până la 17 ani unde am fost căpitan după care am plecat la Academia Hagi. La Viitorul am avut patru ani de contract, am fost împrumutat la Liga 2 și nu am mai vrut să fiu iarăși împrumutat și am reziliat de comun acord.

cornel suciu soimii pancota

1 Comentariu

Comentariu