Federatia de baschet feminin vrea sa schimbe sistemul de desfasurare al competitiei. Deocamdata s-a amanat azi tragerea la sorti pentru LNBF

Data 25 iul.. 2018, categoria Baschet

csbt alexandria 10Urmare a deciziilor din sedinta de astazi a Consiului Director, Federatia Romana de Baschet anunta ca tragerea la sorti pentru Liga Nationala de Baschet si Cupa Romaniei, masculin si feminin, sezonul 2018-2019, se amana pentru o data ce va fi comunicata ulterior.

Federația Română de Baschet a luat decizia să schimbe radical sistemul competițional în Liga Națională de baschet feminin și masculine, începând cu sezonul 2018/2019. Data limită pentru achitarea garanțiilor de participate în Liga Națională era ziua de vineri, 20 iulie. Cu toate acestea, FRB nu a anunțat încă numărul de echipe înscrise. Acest lucru va fi făcut la ședința consiliului director al FRB, când vom afla astfel câte echipe s-au înscris pentru noul sezon din LNBM și LNBF și dacă avem parte de echipe noi în noua stagiune.

Reamintim că în sistemul propus de FRB, din sezonul 2018/2019 se va juca în prima fază în 3 grupe valorice, fiecare a câte 8 echipe, urmând ca acestea să fie împărțite în alte 4 grupe de câte 6. În playoff, pentru lupta la titlu, se vor angrena cele 6 echipe din prima grupă din faza a doua a competiției, plus primele din grupa a doua.

Superliga națională de Baschet Feminin:

Grupa A: Sepsi Sfântu Gheorghe, CSM Satu Mare, Olimpia CSU Brașov, U Cluj, ACSBT Alexandria, FCC ICIM Arad, CSU Alba Iulia, BC Sirius Târgu Mureș
Grupa B*: CSM Târgoviște, Phoenix Constanța, CSM U Oradea, Rapid București, Agronomia, ACS KSE Târgu Secuiesc, CSM CSS Ploiești, Sportul Studențesc București.
Grupa C: orice echipă care alege să se înscrie

sursa: www.totalbaschet.ro

Comentariu