FRF impune noi reguli de participare in Liga 2, echipelor care vor promova din Liga 3 la finalul acestui campionat

Data 14 dec.. 2018, categoria Fotbal Ligi superioare

Comitetul Executiv al FRF intrunit pe 12 decembrie a luat mai multe hotarari privitoare la echipele care vor lua parte la editia de campionat 2019-2020 in Liga 2. Acest lucru priveste in primul rand pe Turris Oltul Turnu Magurele pentru ca echipa noastra este lider in Liga 3, seria 3, si isi doreste sa participe la anul in aceasta comptitie.

Prin aceste decizii luate in cadrul FRF se urmareste: „să furnizeze o competiţie mai solidă, cu cât mai puţine echipe retrase, să promoveze cluburile cu viziune strategică a performanţei pe termen lung şi să confere o siguranţă financiară jucătorilor şi antrenorilor”.

Concret, cluburile trebuie sa prezinte o garanţie financiară în valoare de 50.000 de lei pe care acestea sunt obligate să o achite pentru participarea în competiţie. Aceasta va fi returnată către cluburi la finalul sezonului.

„Este un proiect care nu a prins viaţă ieri. Este un proiect pe care cluburile din Liga a 2-a l-au discutat şi dezvoltat în timp. Începând din sezonul trecut, 2017-2018, s-a introdus acest nou regulament: «Regulamentul privind certificarea condiţiilor minime de participare în Liga a 2-a»”. A fost un proiect-pilot, care e început, a prezentat şi anumite dificultăţi, dificultăţi pe care le-am conştientizat de-a lungul sezonului şi, împreună cu cluburile participante la Liga a 2-a, am căzut de acord asupra a ceea ce trebuie modificat. Începând din noul sezon avem acest regulament-cadru care va suferi modificări, în funcţie de anumite probleme de moment, care apar de fiecare dată la început de nou sezon. Modificări în funcţie de ROAF, de vârstei jucătorilor under, care au obligaţia de a participa. Dar este regulamentul-cadru, care va statuta începând cu 2019-2020 condiţiile de bază. În primul rând, a fost introdusă garanţia financiară. Începând cu sezonul 2019-2020, cluburile vor avea obligaţia de a depune odată cu cererea de înscriere în competiţie suma de 50.000 de lei cu cu titlu de garanţie, sumă care va fi returnată la data de 15 mai, din sezonul respectiv, dată care este similară cu finalul sezonului, din care mai rămâne de disputat două etape”, a spus Aurel Brasoveanu, membru CEx, pentru liga2.prosport.ro

 

4 comentarii pentru acest articol

Comentariu