Gazeta Sporturilor a publicat azi o ampla analiza a stadionului din Turnu Magurele dar si a echipei Turris Oltul. O prezentam si noi mai jos

Data 06 aug.. 2018, categoria Fotbal Ligi superioare

teren turnu 4Tur al arenei din Turnu Măgurele, fieful liderului PSD: a costat 3 milioane de euro, va fi inaugurată la sfârșitul lunii și va găzdui inclusiv „naționala” U21.

„La noi s-a mișcat totul incredibil, a fost o emulație extraordinară. S-a ridicat totul în mai puțin de 2 ani!”. Se vorbește cu entuziasm la sud de Teleorman, unde banii de la CNI, Compania Națională de Investiții, au ridicat cel mai mândru stadion din liga a treia. Al Voinței, echipa susținută de Valentin, fiul lui Liviu Dragnea. Oamenii de la stadion deschid ușile cu plăcere, „aici chiar n-aveți ce să scrieți de rău, nu contează dacă sunteți sau nu cu opoziția”, se râde la porți. Porți care se deschid și-ți arată arena de aproape 2.000 de locuri. Atât de nouă, încât mai are celofan care învelește scaunele de pe băncile de rezerve!

U21, JUNIORI, FEMININ
E făcut la standarde UEFA și poate găzdui și meciuri internaționale. „Chiar acum o săptămână și ceva a venit Sorin Cojocaru, care e responsabilul de ordine și siguranță al FRF, membru în Comisia de omologare a stadioanelor de fotbal din țară. A venit să verifice ultimele retușuri, pentru că arena îi interesează și pe ei”, spun responsabilii bazei.

Asta pentru că la Turnu Măgurele va juca inclusiv echipa națională U21. Dar și loturile de juniori ale României sau echipa națională de fotbal feminin.

PROBLEME CU CFR-UL
3 milioane de euro a costat totul. Sunt două tribune, una principală, mai mare, de peste 1.000 de locuri, și una mică, „va fi destinată oaspeților la meciurile în care vor exista fani ai echipei adverse”. Nocturna e asimetrică, doi stâlpi imenși pe de-o parte și unii mai mici de cealaltă, însă gazdele au o explicație. „Au fost niște probleme cu CFR-ul. Trece o cale ferată pe-aproape și ne-au transmis că e zonă de siguranță feroviară și nu putem ridica nocturna acolo”.

E motivul pentru care nici mini-tribuna a II-a nu e situată la mijlocul terenului, ci puțin într-o parte. În dreapta ei e un teren sintetic. Și, mai la dreapta, hotelul.

HOTEL CU TERASĂ-PELUZĂ VIP
Da, există și un hotel. Are 24 de locuri, „ar fi fost bine unul de 30, să încapă și staff-ul”, plus alte facilități. Din camerele jucătorilor se iese pe o terasă care pare o peluză VIP, pe care îți vine să pui un șezlong, o umbreluță și să vezi meciurile în cel mai relaxat mod cu putință.

Vizavi nu e nimic. „Însă Primăria a recuperat terenul fostului ștrand și vom putea ridica și acolo o peluză, în funcție de posibilități și de cerințe”, ni se comunică.
Șefii bazei spun că au o cerere mare de bilete și de abonamente pentru noul sezon.

AȘTEAPTĂ FINALUL LUNII
Gazonul arată și el „într-un mare fel, mult peste Arena Națională”, așa că se așteaptă finalul lunii. Când va începe, probabil, liga a treia. Deocamdată nu s-au stabilit încă seriile și nu s-a tras țintarul.
„Băieții au jucat doar un meci de verificare, între ei, s-a împărțit lotul în două. Dar nu, nu s-a jucat, practic, vreun meci. În prima sau a doua etapă va fi inaugurarea”, comentează gazdele.

Inaugurare la care e așteptat și Liviu Dragnea. Un împătimit al fotbalului, cunoscut rapidist și fost patron la Electroturris Turnu Măgurele, echipă de Divizia C care a ocupat locul 8 în sezonul 1998-99.

5
fotbaliști din lotul Voinței sunt originari din Turnu Măgurele

DETALII DIN DOSAR
Arhitectul care a semnat proiectul inițial este Ciprian Viorel Simion din Constanța (SC Stufo Arhitectura SRL)
259 de locuri de parcare pentru autoturisme și 6 locuri pentru autocare
14.264 de metri pătrați este suprafața totală a bazei
Parterul este acoperit de bucăți de piatră care să aducă aminte de cetatea Turris, „important reper istoric al locului”
Culorile scaunelor sunt albastre, iar tribuna principală are și inserții albe, „combinație cromatică frecvent utilizată la decorarea ambarcațiunilor”
Și-au făcut superechipă
Voința Turnu Măgurele s-a întărit cu foști jucători ai Stelei și ai Rapidului.

„O singură grijă avem, să nu picăm în serie cu Rapidul!”, spun gazdele. Și au și de ce să se teamă, după ce giuleștenii s-au întărit inclusiv cu un internațional. Lituanianul Deividas Matulevicius, 29 ani! Însă nici Voința nu stă rău. Echipa susținută de firmele deținute de Valentin Dragnea și apropiații familiei șefului Camerei Deputaților a făcut transferuri excelente pentru Liga a 3-a.

Liviu Băjenaru, 35 ani, 141 de partide în Liga 1 pentru Bistrița, Steaua, Astra, Oțelul, Chiajna, Gaz Metan și Juventus
Marian Constantinescu, 36 ani, 208 partide în Liga 1, FC Brașov, Poli, Bistrița, Jiul, Ceahlăul, Chiajna, Juventus
Florin Cioablă, 22 ani, campion în Liga 1 cu Viitorul, a mai jucat la Rapid și Chiajna
Ionuț Poiană, 20 ani, fost la FCSB și titular în echipele naționale U15, U16 și U18
Antrenor este Erik Lincar, fost campion cu Steaua, în timp ce „secund” e un vârf cunoscut al anilor 2000, Csaba Borbely.
FIRMELE LUI DRAGNEA JR.
Dacă, la începutul sezonului trecut, oficialii echipei care a venit de la Saelele, locul în care a copilărit Liviu Dragnea, negau vehement legăturile cu liderul PSD, acestea au devenit clare după startul campionatului. Toate bannerele de pe marginea terenului la meciurile echipei fac reclamă firmelor controlate de familia acestuia.Ferma Salcia, Zooveg, Gransiloz – toate cu Valentin Dragnea în acționariat – și Hotelul Turris, ultimul fiind deținut, în trecut, chiar și în acte de Bombonica Dragnea (98%). Mai mult, GSP a prezentat și sumele care au fost investite de aceste companii în sezonul în care echipa a ajuns în L3. Acum, obiectivul e același. Promovarea.

3
este locul ocupat de Voința la finalul ultimului sezon, într-o serie câștigată de Petrolul: a fost la egalitate cu locul 2, Alexandria (56p) și la doar 4p de lider

2 comentarii pentru acest articol

Comentariu