Ilie Dragu a jucat fotbal la 60 de ani

Data 02 apr.. 2012, categoria Teleorman Sport

Cel mai vârstnic jucător legitimat din judeţ este, fără îndoială, libero-ul celor de la Ştiinţa Cucuieţi, Ilie Dragu. Născut şi crescut la Cucuieţi, Ilie Dragu se identifică pe deplin cu istoria acestei echipe. Teresport.ro vă oferă în exclusivitate povestea unei legende a fotbalului teleormănean.

Ilie Dragu este născut la data de 17 februarie 1952. După terminarea şcolii generale din localitate, Ilie Dragu a plecat la Ocna Mureş, la o şcoală profesională. Cu echipa şcolii unde învăţa a disputat două finale ale Campionatului Naţional al Şcolilor Profesionale, în 1969 şi 1970, ultima fiind câştigătoare. În paralel, Ilie Dragu juca şi la divizionara C din localitate, Soda Ocna Mureş, antrenor în acea perioadă fiind actualul primar al oraşului.

Între 1971 şi 1975 a evoluat în Divizia B, la Nitramonia Făgăraş, după care s-a întors acasă. Din 1976 a mai evoluat pe la echipele din Roşiori, iar odată cu înfiinţarea Ştiinţei Cucuieţi, în 1986, nu a mai părăsit formaţia din satul natal. Mai mult, familia Dragu se mai remarcă printr-o particularitate. Tatăl lui Ilie, Ionel, în vârstă de 89 de ani, este statisticianul de serviciu al celor de la Ştiinţa Cucuieţi. El are toate meciurile, începând cu primul, din 1986, notate cu grijă într-un caiet. recent şi-a făcut operaţie la unul din ochi pentru a putea vedea meciurile echipei preferate. Stă bine cu sănătatea, iar pasiunea sa pentru Ştiinţa Cucuieţi îi dă vigoarea de a nu lipsi de la meciurile de acasă, când îşi încurajează sau dojeneşte, după caz, fiul.

Ilie Dragu a jucat duminică, 1 aprilie, în faţa celor de la Voinţa Brebina, un meci al cărui număr, cu siguranţă, îl ştie tatăl său.

Petru oameni de genul lui Ilie Dragu, nu putem avea decât toată stima. Exemplu de fair-play pe teren, fundaşul cucuieţean îşi aminteşte cu haz că odată, acum câţiva ani, se accidentase la umăr. Când a ajuns la spital, la Roşiori, medicul a fost contrariat să vadă un pensionar din câmpul muncii… accidentat din postura de fotbalist.

Bravo nea Ilie! Ţine-o tot aşa. fotbalul teleormănean ar trebui să fie mândru de familia Dragu.

1 Comentariu

Comentariu