Interviu cu Cornel Nica, noul antrenor al Pamimaiului: „Am venit la Videle doar pentru promovare”

Data 05 aug.. 2013, categoria Fotbal Liga IV

Pamimai Videle are de o saptamana un nou antrenor, pe Cornel Nica, cel care l-a inlocuit pe Sorin Colceag, plecat la CS Popesti-Leordeni.
Cornel Nica spune ca a venit la Videle cu un singur gand, sa promoveze cu Pamimai in Liga 3, asa cum a facut-o cu ilfovenii de la Corbeanca in sezonul precedent.

Experimentatul tehnician a venit si cu cativa jucatori la Videle, cu care sa intareasca echipa in vederea atingerii obiectivului pentru sezonul 2013-2014.

Cum ati ajuns la Videle?
Am o prietenie mai veche cu Dan Petrescu, ne stim de foarte mult timp. Cum dansul este acum presedinte la Pamimai m-a contactat si am acceptat sa vin la Videle, chiar daca m-a luat putin pe nepragatite aceasta oferta. Am inceput destul de tarziu pregatirea, insa speram sa recuperam pana la startul sezonului.

Lotul cum vi se pare? Mai aveti nevoie de intariri?
Sunt destui tineri talentati la Videle, insa pentru a promova mai este nevoie si de cativa jucatori experimentati. Am mai venit si eu cu cativa jucatori, cu care am mai lucrat in trecut, si cu ce am gasit aici speram sa facem un lot comeptitiv pentru a ne atinge obiectivul.

Care sunt jucatorii noi?
Este vorba despre Marius Zamfir, cel care a mai fost la Videle in trecut, Isac, fost jucator la Victoria Branesti in Liga I, Robert Ionita, un atacant de la Corbeanca, Tanase Musat, fratele jucatorului de la Dinamo, Răuţă, fost jucator in Divizia B la Tricolorul Breaza, Ion Alexandru de la Clejani si portarul Constantin. Jucatori noi mai sunt si Dan Badanoiu, Iulica Grosu si Toni Matache, ambii de la FCM Alexandria. Noi speram sa semneze toti si astfel sa avem un lot cat mai puternic.

Obiectul nu poate fi decat promovare, nu?
Altfel nici nu veneam pana aici. Asta este singurul gand cu care am venit la Videle, sa promovam in Liga 3.

Ati reusit acest lucru si anul trecut cu CS Corbeanca (foto 2). Veti reusi si acum?
Pentru mine promovarea din vara este a treia din cariera. Am mai promovat cu Intergaz Bucuresti de doua ori din Liga 3 in Liga 2. Eu sper sa reusesc acelasi lucru si cu Videle. Este o munca grea, dar am incredere ca vom reusi sa readucem Videle in Divizia C. Si la Corbeanca am venit cand echipa era pe locul doi in clasament. Am reusit sa castigam sezonul regulat, luandu-le fata celor de la Popesti Leordeni, am triumfat apoi si in play-off, iar promovarea a venit dupa barajul cu Venus Independenta, din Calarasi.

Ce program are Pamimai pana la startul sezonului?
Am jucat in weekend un amical la Cernica pe care l-am peirdut cu 3-0, insa eu sunt multumit de cum s-a miscat echipa pana in minutl 60, cand a fost 0-0. Apoi am cazut fizic si s-a produs aceasta diferenta. Vom mai juca un amical maine, la Bucuresti, pe Rocar, cu Comprest, apoi vom opri amicalele pentru a ne pregati putin fizic o saptamana. Mai avem de lucrat la acest capitol, apoi vom relua amicalele pana la startul sezonului.

Ce stiti despre fotbalul teleormanean?
Eu am mai antrenat in Teleorman la Turris Tr. Magurele, insa la nivelul Diviziei C, in perioada 2011-2012. A fost o perioada frumoasa la inceput, am avut rezultate bune, insa au fost niste probleme financiare acolo si echipa s-a desfiintat la inceputul lui 2012. Despre fotbalul judetean din Teleorman nu prea stiu multe lucruri. Am auzit ca ne vom bate pentru primul loc cu Alexandria si Rosiori, dar nu am prea multe informatii. Important este sa lucram noi bine, ma intereseaza in primul rand echipa mea.

CV – Cornel Nica
– A evoluat la Faur Bucuresti in anii ’70 si ’80, apoi a continuat in cadrul acetui club ca antrenor;
– A fost secundul lui Vasile Aelenei la lotul national de juniori UEFA 81, prin mana trecandu-i jucatori ca Marius Nicolae, Paul Codrea, Sorin Paraschiv sau Victoras Iacob;
– A antrenat sase ani la Intergaz Bucuresti, intre 2003-2009, formatie cu care a reusit doua promovari in Liga 2;
– A mai antrenat la Adunatii Copaceni, Rocar (juniori), Comprest, Balotesti, Toporu si Turris Tr. Magurele.

Comentariu