INTERVIU / Mugur Cornățeanu, antrenor Voința Turnu Măgurele: “Vrem să câștigăm toate jocurile.Să vedem ce putem realiza. Vrem să ne batem cu Petrolul și Alexandria. În fotbal sunt și minuni. Ne vom lupta până la ultima etapă”

Data 01 feb.. 2018, categoria Fotbal Ligi superioare

mugur cornateanu si adrian seninMugur Cornățeanu, noul antrenor al Voinței Turnu Măgurele, a început munca la echipa sa cu mult optimism și și-a propus să reușească încă din acest retur să se lupte la promovare cu Petrolul Ploiești și FCM Alexandria. Tehnicianul este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție dar regretă plecarea lui Sălcianu și Fotescu la Juventus București, jucători care aduceau valoare formației teleormănene.

-Ce v-a atras la oferta Voinței Turnu Măgurele?

M-a atras proiectul care vor să îl facă, infrastructura pe care o au și dorința de a promova în Liga 2. De asemenea am întâlnit oameni care iubesc fotbalul.

-Cum ați găsit echipa?

Am pierdut cinci jucători care au fost titulari dar încercăm să-i înlocuim cu alți jucători de aceeași valoare și să ne batem cu Petrolul și FCM Alexandria.

-Dar de lotul pe care îl aveți acum sunteți mulțumit?

Sunt mulțumit de lot, are o valoare bună, chiar foarte bună, dar vrem să mai aducem jucători care să întărească echipa și căutăm cele mai bune soluții…

-Îi veți aduce pe Chebac și Agache?

Cu cei doi ne-am înțeles. Mai vrem în plus un atacant, un mijlocaș central și un fundaș central. Căutăm fotbaliști care să facă diferența indiferent că au jucat în Liga 2, Liga 3 sau că sunt tineri…

-Ce vă propuneți de la acest retur?

Vrem să câștigăm toate jocurile.Să vedem ce putem realiza. Vrem să ne batem cu Petrolul și Alexandria. În fotbal sunt și minuni. Ne vom lupta până la ultima etapă.

-Ce are nevoie echipa pentru a promova de acum?

Să găsesc acei jucători care să-i înlocuiască pe cei plecați pentru plus valoare. Vrem să devenim din cei în ce mai omogeni în cele 4-5 săptămână cât mai sunt până la returul din Liga 3 care începe pe 3 martie. Îmi pare rău de jucătorii care au plecat la Juventus București și de portar.

-Ce sistem folosiți? Vă place să jucați ofensiv mai ales că ați fost atacant?

Am schimbat sistemul de joc și în funcție de jucătorii pe care îi voi aduce am să încerc să joc 4-3-3.Vreau să joc ofensiv dar să fiu și organizat în apărare. În general pe unde am fost am pus pondere pe atac și pe recuperarea mingii în jumătatea adversă.

-Ce model de antrenor aveți?

Pentru mine modelul este Hagi. Am lucrat pentru dânsul. Din străinătate modelul meu este Guardiola și Johann Cruyff.

De-a lungul perioadei sale de antrenor, Cornățeanu, 45 de ani, a pregătit mai multe echipe. Este vorba de Dinamo București II, a fost secundul lui Leo Grozavu la FC Botoșani în prima liga a campionatului, apoi a mai antrenat pe Farul Constanța, Callatis Mangalia sau Fortuna Brazi.

Ca jucător a evoluat pentru mai multe echipe: Farul Constanța, Lokeren, Steaua, Beveren, FC Turnhout și Callatis Mangalia.

1 Comentariu

Comentariu