Ligile inferioare din Scoția și Paraguay nu se vor mai relua | România, aproape de o acțiune similară!?

Data 21 apr.. 2020, categoria Teleorman Sport, Fotbal Ligi superioare, Fotbal Liga IV, Fotbal Onoare, Fotbal Promotie

Liga Profesionistă de Fotbal din Scoția a luat decizia de a îngheța campionatele din diviziile inferioare. Astfel, după ce pandemia Covid-19 va trece, numai campionatul de elită se va relua, ligile 2, 3 și 4 fiind considerate încheiate, cu clasamentele actuale deja omologate. Din competițiile respective se consumaseră 27-28 de etape dintr-un total de 38.

Dundee United a câștigat eșalonul secund și a promovat, în vreme ce liderul Ligii a III-a, Raith Rovers, a fost declarată campioană a diviziei. În eșalonul al patrulea s-a impus, grație acestei reguli, Cove Rangers.

Paraguay-ul, care are mai puțin de 200 de persoane infectate cu Coronavirus, a luat o decizie similară, ligile inferioare fiind înghețate cu clasamentele actuale.

Există posibilitatea ca și în România să se adopte o măsură similară, cu omologarea clasamentelor de la finele turului, la Liga a III-a. Pentru liga secundă din țara noastră se ia în discuție varianta de a se permite mai devreme revenirea la antrenamente a echipelor care au posibilitatea de carantinare și izolare. Altfel, dacă la nivelul Ligii I și Ligii a II-a există contracte în derulare pentru cedarea drepturilor de televizare, care generează anumite obligații, Liga a III-a si a 4 nu au astfel de restricții și ar putea fi mai ușor înghețate. In seria treia a ligii  a treie lider este Progresul Spartac iar in Liga 4, Unirea Țigănești .

3 comentarii pentru acest articol

 • Turing

  Noi vrem să jucăm.
  Dacă incepe in Italia, Franța etc…incepe și la noi. Noi suntem copy paste.

 • Viitorul Butesti

  Corect! Ce fac ei, facem și noi.
  Se pare ca a fost nevoie de coronavirus ca sa scăpați de noi😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂, doar așa o sa retrogradam😊

 • ica

  Daca se ingheata campionatul inseamna ka nu retrogradeaza nimeni. Asa ka stai linistit.

Comentariu