Mai mulți foști sportivi din Teleorman au înființat trei cluburi de rugby în Alexandria, Turnu Măgurele și Roșiorii de Vede

Data 30 mai. 2017, categoria Altele

rugbyÎn orașe mici și sărace cum sunt Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede sau Alexandria inițiative noi în privința sportului par a fi înainte de toate temerare. Cu toate astea, tradiție în privința sportului există la noi în județ și de acest lucru sunt conștienți câțiva foști rugbyști care vor să reînvie acest sport abandonat de o bună bucată de vreme în Teleorman.

Astfel, de curând au fost înființate trei cluburi: Asociația Club Sportiv Rugby Moromeții Turnu Măgurele care are ca fondatori pe Mitrică Cătălin Ion, Gojnea Petrișor și Șerban Cristian Felix, apoi Asociația Club Sportiv Roșiorii de Vede înființat de Stoicea Aurel, Gojnea Petrișor și Șerban Cristian Felix și mai este Asociația Club Sportiv Rugby Alexandria fondată de Stoicea Aurel, Gojnea Petrișor și Șerban Cristian Felix.

Toate cele trei cluburi sunt afiliate la Federația Română de Rugby și vor fi înscrise în campionat, în Divizia A, care va începe în septembrie.

Toate cele patru persoane care au înființat cluburile au fost jucători de rugby în Teleorman: „Avem o tradiție bună în rugby, cu echipe în Divizia A. Am reușit să facem acest pas, ne place sportul ăsta. În Turnu Măgurele a fost echipă de rugby până în 1995 unde am jucat și noi, iar în Alexandria a fost echipă până în 1998”, ne spus Felix Cristian Șerban.

“Financiar ne descurcăm mai greu, în sensul că avem prieteni, cunoștiințe și sper să ne descurcăm. Ne ajută oameni de afacere din Turnu Măgurele, Alexandria și Roșiori. De exemplu, Coman Tudorel care ne ajută financiar la Roșiorii de Vede împreună cu prieteni de-ai lui. În Turnu avem sprijin financiar de la Eurosiloz prin Valter Raffini, apoi mai este CAR Universal Turnu Măgurele prin intermediul lui Vali Besciu și o firmă de tricotaje Panorea condusă de domnul Tanasis. În schimb, la Alexandria suntem în discuții pentru finanțare”, ne-a mai spus Felix Șerban Cristian.

În privința lotulurilor, jucătorii sunt localnici care vin din orașele mai mari sau chiar din comune. Selecția a fost făcută prin școli și licee. Important este că acești copii nu plătesc absolut nimic pentru a veni la pregătire și la meciuri.

În privința antrenamentelor, acestea se țin la Turnu Măgurele pe terenul spre Islaz de la Botul Calului, la Roșiori este fostul stadion Textila, iar la Alexandria la fostul stadion Rulmentul. Toate aceste stadioane au fost puse la dispoziție cu ajutorul autorităților locale. Cei interesați pot veni lunea și miercurea la Alexandria la antrenament de la ora 19:00, la Turnu Măgurele în zilele de marți și joi de la ora 19:00, iar la Roșiori se țin antrenamente în fiecare zi lucrătoare de la ora 18:00. Interesant este că sunt și grupe de fete în fiecare dintre cele trei municipii.

De asemenea, cei interesați pot accesa adresele de Facebook: RUGBY CLUB Alexandria și Rugby Club Roșiorii de Vede.

rugby 1

rugby 3

2 comentarii pentru acest articol

Comentariu