Mari sportivi americani au venit la Alexandria să ne învețe baseball

Data 02 iul.. 2017, categoria Altele

baseball alexandriaTrei vedete americane de baseball s-au aflat pentru câteva ore pe terenul de fotbal din municipiul Alexandria. Aceștia au ”antrenat” 50 de copii din Alexandria, Orbeasca și Deveselu. Evenimentul face parte dintr-o campanie de promovare a acestui sport pe bătrânul continent.

Jucători profesioniști
Trei jucători profesioniști care au scris istorie în Major League Baseball: LaTroy Hawkins, Scott Erickson și Marlon Anderson s-au aflat în Alexandria pentru a participa la „Baseball Festival”, primul mare festival de baseball organizat în țara noastră. Aceștia i-au învățat pe copii cum să arunce o minge de baseball, cum să prindă și să lovească mingea pe care adversarul o aruncă.

Alexandria, multiplă campioană națională la baseball
Unul dintre cluburile cu tradiție în baseball din țara noastră este în Alexandria. CS Atletico Alexandria reușind chiar să câștige ultimele trei titluri de campioană națională la seniori. Antrenorul teleormănean, Dinu Stoianof se află de aproape 30 de ani la cârma echipei din Alexandria.

”Baseballul pentru județul Teleorman reprezintă prima ramură de sport. Pare curios, dar nu e fotbalul sau baschetul, ci baseballul. Fără falsă modestie trebuie să recunoaștem că echipa de baseball a Alexandriei este campioană națională la seniori în ultimii trei ani. Secția de baseball a clubului sportiv școlar din Alexandria a luat ființă în 1990 . Avem mulți copii care au plecat din Alexandria și joacă în afara țării. Chiar dacă baseballul nu este foarte răspândit în românia, în județul nostru este bine reprezentat”, ne-a declarat antrenorul campioanei naționale de baseball, Dinu Stoianof.

Asociație de baseball în Teleorman
Pe terenul din Alexandria s-a aflat și președintele Federației Române de Baseball, Andrei Mirescu. Acesta a lăudat echipa alexăndreană, dar s-a plâns de condițiile pe care le au elevii și în general jucătorii care practică baseball în țara noastră. El a precizat faptul că românia este singura țară din Uniunea Europeană care nu are un teren de baseball.

”Suntem aproape de înființarea Asociației Județene de Baseball Teleorman. Din aceasta va face parte Clubul Sportiv Atletico alexandria, clubul Sportiv Școlar Alexandria și Clubul Viață Nouă Olteni. Intenționăm să aducem mai multă publicitate acestui sport și vom continua să mergem prin comune și să descoperim copii dornici să practice baseball”, ne-a mărturisit președintele Federației Române de Baseball, Andrei Mirescu.

Cariere de invidiat și milioane de dolari în conturi
Cei trei foști jucători de baseball din America prezenți în Alexandria au fost extrem de încântați de ceea ce au descoperit. Ei consideră că tinerii alexăndreni au potențial și pot ajunge jucători de elită.

LaTroy Hawkins are o carieră impresionantă de 21 de ani în MLB. A jucat pentru mai multe echipe importante de baseball din Statele Unite, debutul său în Major League fiind în anul 1995 la Minnesota Twins, la vârsta de 23 de ani. Poziția de pe terenul de joc este de pitcher iar profilul de jucător este defensiv cu rolul de a arunca mingea către un prinzător (catcher). LaTroy s-a retras din baseball, în urma cu doi ani, în 2015, de la Toronto Blue Jays, pentru care a jucat 18 sezoane regulate în MLB.

Alături de el s-a aflat un alt jucător important de baseball, Scott Erickson. Scott a debutat în Major League Baseball pentru Minnesota Twins, în anul 1990. A mai jucat pentru Baltimore Orioles și New York Yankees, de unde s-a și retras în anul 2007. La fel ca și Hawkins, Scott Erickson a jucat pitcher, pentru echipele sale.

Cei doi au fost însoțiți de Marlon Anderson. Un „second baseman” de calitate care a debutat în Liga Profesionistă de Baseball în anul 1998, jucând pentru Philadelphia Phillies. Anderson a mai jucat pentru New York Mets, Washington Nationals și Los Angeles Dodgers. La final de carieră s-a întors la New York Mets, de unde s-a retras în anul 2009.

Popular în America
Baseball-ul este un joc colectiv extrem de popular pe continentul american și în Asia de Est. Se joacă cu interes în Japonia, Puerto Rico, Republica Dominicană, Cuba, Venezuela, Panama, Coreea de Sud, Taiwan iar în țara natală, Statele Unite ale Americii este privit ca o „distracție națională” înregistrând record după record la numărul de spectatori.

Evenimentul de la Alexandria face parte dintr-o serie de acțiuni și este organizat de Federaţia Română de Baseball şi Softball, împreună cu Ambasada SUA în România.

sursa foto si text: www.trnews.ro

1 Trackback or Pingback for this entry

Comentariu