MM, Mihai Moldoveanu’

Data 03 dec.. 2012, categoria Interviu/Editorial

“Năravurile bune sunt rare la ei și întrucât sunt lipsiți de o adevărată creștere bună și de deprindere a năravurilor bune.”

Asa vorbea, pe la 1716, Dimitrie Cantemir despre moldoveni. Daca ne uitam la managerul Stelei, putem spune ca parca il descrie. MM, aka Mihai Moldoveanu’, nu vrea sa iasa din canoanele pe care le observa Cantemir. MM a stat acasa la Galati mult timp, dar n-a deprins nimic din bunul simt. A ajuns la Bucuresti si s-a facut smardoi. Primul cu care s-a luat a fost omul care l-a adus in Ghencea, Victor Piturca.

“Trufia și semeția sunt muma și sora lor. Dacă moldoveanul are un cal de soi bun și arme mai bune, atunci el gândește că nimeni nu-l întrece și nu s-ar da în lături să se ia la harță chiar și cu Dumnezeu, dacă s-ar putea.”

Steaua, calul moldoveanului Mihai, e de rasa, insa nu el l-a facut asa. Asta, desi din ceea ce vorbeste si face, ai crede ca el a facut Steaua, si nu banii patronului, munca antrenorului sau talentul jucatorilor. Pentru MM, Dumnezeu nu exista. El se cearta cu oricine. A facut-o cu patronul, cu fosti jucatori, cu foste glorii ale Stelei si ale altor echipe. A scuipat si apoi a lins. A iesit din cutia de carton si sta iar pe langa palat, asta pentru ca, “Cu toții sunt mai cu seamă cutezători, semeți și foarte puși pe gâlceavă; cu toate acestea se liniștesc lesne și se împacă iarăși cu potrivnicul.”

MM e tare-n gura. Are cuvintele la el, cum s-ar spune, dar intr-o lume a fotbalului cand protagonistii abia reusesc sa lege doua cuvinte, asta e privita ca performanta, nu normalitate. L-a facut praf pe Iordanescu. Dupa senior, l-a executat pe junior. Omul pe care il lauda peste masura acum ceva timp, pentru ca Mihai Moldoveanu’ “Așa cum uită ușor dușmăniile, tot așa nu țin nici multă vreme prietenia.”

Pentru MM, cuvantul “prietenie” nu exista. Singurii oameni cu care MM nu s-a pus au fost fratii Becali. Asta, pentru ca a auzit ca Giovanni e mafiot. Insa, are timp sa-si regleze conturile dupa gratii, daca vor fi condamnati definitiv.

Moldoveanu’ din managementul Stelei nu s-a dat doar la adversari de calibru. A altoit si fani. Pe unii chiar pe stadion, pe altii prin hotel. In singura bataie adevarata, a sfarsit cu trabucul stins pe frunte, in loja lui Brocea.

“Vorba duel nu le este încă cunoscută. Țăranii trec arareori de la vorbe la arme, însă astupă gura semeață a potrivnicului cu ciomagul, cu bâta și cu pumnii.”

Moldoveanu’ alearga spre 24. Finalul e pe 21, dar nu se ia el dupa maiasi. E gata sa se bata si cu ei. Descoperit in campania electorala a sefului, MM e viteaz deocamdata. Sa vedem sfarsitul, poate e cel descris de Cantemir.

“La începutul luptei sunt întotdeauna foarte viteji, iar de-al doilea sunt mai moi.”

1 Comentariu

Comentariu