Oina intră în şcoli cu sprijinul inspectoratelor şcolare judeţene

Data 21 sept.. 2011, categoria Oina

20 septembrie este o data istorica pentru sportul nostru national. Eforturile întreprinse de Federaţia Română de Oină si cei care au sustinut-o in demersurile sale au fost concretizate, in sfarsit,in semnarea unui document care va aseza oina pe o noua treapta in cadrul sistemului de invatamant romanesc.
La initiativa Comisiei de Copii si Juniori a Federatiei Române de Oină, cu sprijinul deosebit al lui Alin Paunescu – inspector general de specialitate pe linie de educatie fizica in cadrul MECTS a fost elaborat protocolul dintre Federatia Romana de Oina si MECTS intitulat sugestiv “Redescoperiti Oina- Parte a identitati noastre de romani”.
Proiectul, care astazi a fost transmis la toate inspectoratele scolare judetene si care va ajunge in toate unitatile de invatamant din Romania din ciclul gimnazial si liceal, constituie cadrul organizatoric pentru desfasurarea in conditii optime a tuturor activitatilor legate de practicarea sportului nostru national.
Concret in cadrul proiectului sunt stipulate trei directii mari de actiune:
-instruirea profesorilor de educatie fizica si sport în sensul stăpânirii metodelor si mijloacelor specifice practicarii oinei;
-organizarea de competitii de oina plecand de la nivel localitate pana la nivel national cu cheltuieli suportate de catre inspectoratele judetene;
-organizare de tabere de oina atat pe litoral cat si pe munte.
Din partea Federatie Romane de Oina, pentru implementare, au fost desemnati 8 responsabili de zona, pe cele 8 regiuni de dezvoltare economica, iar aceştia vor urmari si vor asigura modul de punere in practica a proiectului.
In prima faza, la nivelul celor 8 regiuni vor fi organizate cursuri pentru initierea in oina a profesorilor de educatie fizica si sport. Ulterior vor fi organizate competitii, pornind de la nivelul de localitate.
Federatia va asigura personal de specialitate ca va tine cursurile de initiere in oina, punand la dispozitie suportul de curs cat si materialele necesare pentru organizarea activitatilor de instruire.
Proiectul se intinde pe durata anului scolar 2011 – 2012, sustine froina.ro.

Responsabil de zonă pentru Regiunea Sud, în care este inclus şi judeţul Teleorman, este Gheorghe Hărăbor, preşedintele Asociaţiei Judeţene Constanţa.

1 Comentariu

  • Stefan

    Nu este o tragedie daca se cere SI cattinate, SI calitate. Iar concursul se mediatizeaza catre potentialii sponsori si prin numarul de articole si linkuri.Tehnic si practic, cine doreste sa concureze doar la bloggerul zilei, poate ataca in mod serios probele care i se par cele mai la indemana. Si dupa ce castiga bloggerul zilei, poate sa faca articole de 2 propozitii la probele strict obligatorii pe 14 decembrie, la final.Din ce observ insa, primii 10 au punctaje medii peste 70 si chiar 80, adica oricum ne asezam tot la coada stam. GD Star Ratingloading…GD Star Ratingloading…

Comentariu