Oina la Muzeul Satului

Data 24 ian.. 2011, categoria Oina

Sportul nostru national incepe sa castige incet dar sigur din terenul pierdut. Oina va avea o reprezentare la cel mai inalt nivel in cadrul locatiei unde sunt adunate cele mai importante valori ale patrimoniului nostru care provin din mediul rural si anume Muzeul Satului.

Paulina Popoiu, directorul Muzeului Satului din Capitala,  s-a aratat foarte incantata de aceasta initiativa a forului de specialitate si a promis ca in cel mai scurt timp se vor demara activitatile legate de amenajarea unui muzeu al oinei in cadru Muzeului Satului.
 
Initiativa presedintelui FR oina, Nicolae Dobre, la realizarea careia a contribuit si unul dintre aliatii mai noi ai oinei, Mariana Gaju-primar al comunei constantene Cumpana, se va materializa prin amenajarea unui spatiu in care vor fi expuse materiale si documente care reflecta istoria jocului de oina:cum ar fi foto de arhiva, echipamente de joc, medalii, tricouri de joc, afise(federatia are unele de aproape 100 de ani), imagini din activitatea de oina, trofee, carti de istorie a oinei, carti de metodica, proiectie de imagini video care vor prezenta istoria oinei. Tot aici se vor furniza informatii despre stadiul actual al oinei si activitatile care se deruleaza in prezent etc..
 
Mai multe detalii vor fi stabilite cu ocazia intalnirii care va avea loc intre presedintele federatiei si Paulina Popoiu, programata la inceputul lunii martie.
 
Pana atunci, federatia lanseaza un apel catre toti cei care au fost implicati in oina si au materiale care pot fi expuse aici sa contacteze federatia la datele de contact postate pe site-ul oficial al federatiei www.froina.ro.

10 comentarii pentru acest articol

Comentariu