Primul turneu national de oina in 6 – Alexandria

Data 28 Mar. 2010, categoria Oina

Asa cum am prefatat zilele trecute, astazi a avut loc primul tur al Campionatului National de Oina in 6. Reporterii TeReSport au fost prezenti la aceasta competitie care a avut loc in Sala Polivalenta din Alexandria sub patronajul Federatiei Romane de Oina. Domnul Nicolae Dobre, Presedintele Federatiei de Oina a declarat in exclusivitate pentru www.teresport.ro:” Am introdus aceasta varianta a oinei in 6 inca din 2008 si s-a dovedit a fi un real succes; putem folosi acest joc in conditii de iarna fara a scade din viteza si din dinamismul jocului”. Un lucru demn de mentionat este ca acest inimos Presedinte este prezent la toate competitiile de oina si ambitia lui merge pana intr-acolo incat doreste infiintarea unei Confederatii Europene a sporturilor cu minge mica, un proiect indraznet insa cu multe sanse de reusita. Trebuie sa scoatem in evident ca sportul nostru national, Oina, cunoaste sub conducerea lui Nicolae Dobre o ascensiune deosebita, acesta ocupandu-se indeosebi de imbogatirea bazei materiale a cluburilor afiliate la Federatia Romana de Oina, de materializarea unor carti de specialitate, de promovare a sportivilor cu calitati deosebite ce fac cinste acestui sport.

Delegatia celor de la Prima Prundeni, club nou afiliat la Federatia Romana de Oina, l-a avut in frunte pe insusi Primarul localitatii Prundeni, Domnul Horia Horascu, un mare iubitor de sport, si a fost completata de Marian Bunea-antrenor, Marin Avram-delegat si Marian Florea-Viceprimar.

Favoritele la castigarea trofeului si-au facut inca odata datoria si au demostrat publicului prezent in Sala Polivalenta ca sint capabile sa ofere un spectacol in adevaratul sens al cuvantului, precizia lovirii mingiei cu bastonul cat si acuratetea si viteza de aruncare si pasare avant un rol hotarator in definitivarea unui joc elaborat plin de dorinta si incrancenare.

Reprezentantii Teleormanului au fost cei de la Viata Noua Olteni care au alternat experinta lui Burcete Ion(54 ani) cu tineretea celorlalti jucatori si au reusit sa se claseze la sfarsitul competitiei pe locul IV. Acestia i-au simtit alaturi pe fostii componenti ai echipei teleormanene, in prezent componenti ai formatiilor Straja Bucuresti (6 jucatori) si Frontiera Constanta (3 jucatori)

Cel mai asteptat joc al turneului a fost cel dintre echipele Biruinta Gheraiesti, o ambitioasa formatie din zona Moldovei si cei de la Frontiera Constanta, o echipa care a dat dovada de multa maturitate pe parcursul ultimelor campionate. Meciul a inceput cu o determinata dominare a moldovenilor care au condus la schimbarea liniilor cu scorul de 10-0; formatia constanteana a reevaluat rapid strategia de joc si au reusit sa reduca din diferenta datorita fratilor Georgescu, Mihai si Alexandru, primul dintre ei poate cel mai talentat sportiv al ultimelor campionate.

Fazele rapide de joc i-au pus in dificultate pe cei doi arbitrii ai intalnirii, Rasarit Dumitru si Duluta Marcel, acestia avand cateva decizii care au incins spiritele destul de tare in randul celor doua formatii; de altfel in momentul in care scorul era 11-8 in favoarea Biruintei Gheraiesti, in urma unei decizii contestate indelung de moldoveni, antrenorul Ghifan Ioan a decis scoaterea de pe teren a echipei sale. Nu au lipsit altercatiile intre jucatori, cei doi arbitrii nevazand o lovitura aplicata de unul dintre jucatorii moldoveni lui Mihai Georgescu, play-maker-ul formatiei de la malul marii. Decizia finala a apartinut arbitrilor care au fluierat sfarsitul acestui meci incrancenat si au luat deciazia, regulamenara, de a mentiona pe foaia de joc scorul de 9-o in favoarea constantenilor.

Iata panoul complet al rezultatelor si clasamentul acestei prime etape a Campionatului National de Oina in 6.

Frontiera Constanta 24 0 Viata Noua Olteni
Straja Bucuresti 9 12 Biruinta Gheraiesti
Viata Noua Olteni 2 22 Straja Bucuresti
Spicul Horia 3 14 Frontiera Constanta
Biruinta Gheraiesti 22 4 Viata Noua Olteni
Spicul Horia 0 20 Biruinta Gheraiesti
Frontiera Constanta 14 11 Straja Bucuresti
Straja Bucuresti 4 14 Spicul Horia
Biruinta Gheraiesti 0 9 Frontiera Constanta
Viata Noua Olteni 6 3 Spicul Horia


1. Frontiera Constanta
2. Biruinta Gheraiesti
3. Straja Bucuresti
4. Viata Noua Olteni
5. Spicul Horia


9 comentarii pentru acest articol

Comentariu