Recomandările FRF pentru iubitorii de sport

Data 26 mart.. 2020, categoria Sport national, Fotbal Ligi superioare

În România, competiţiile fotbalistice au fost suspendate cel puţin până la jumătatea lunii mai din cauza pandemiei de coronavirus care a dus la declararea stării de urgenţă de către preşedinte pentru a se evita răspândirea COVID-19. Sportivii au indicaţii de la cluburi să nu iasă din casă dacă nu au o urgenţă, cât şi să se antreneze în fiecare zi pentru a se menţine în formă. 

 

”Suntem într-o perioadă în care este indicat să stăm cât mai mult în casă. În acest timp, sistemul sanitar se poate ocupa de cei afectaţi, iar noi, toţi ceilalţi, prin rărirea ieşirilor în public, prevenim răspândirii coronavirusului.
Avem astfel o oportunitate de a ne pune la punct cu cele mai interesante filme care au ca principal subiect fotbalul. Noi vă propunem o listă de 7 pelicule pe care le puteţi viziona de acasă. În recomandările noastre sunt filme clasice cu actori renumiţi, filme biografice sau poveşti emoţionante”
, scrie frf.ro.

Iată filmele pe care FRF ţi le propune să le vizionezi:

Pele: Naşterea unei legende (2016)
Filmul biografic prezintă povestea legendei fotbalului brazilian şi mondial, plecată din una dintre cele mai sărace zone ale oraşului São Paulo. Descoperă ascensiunea lui Pele şi cum a reuşit, la doar 17 ani, să impresioneze la prima Cupă Mondială, pe care a şi câştigat-o.

United (2011)
Drama este bazată pe accidentul aviatic al echipei Manchester United din anii ’50, survenit lângă Munchen la întoarcerea din deplasarea pentru un meci din Cupa Campionilor. Personajul principal al poveştii este legendarul Sir Bobby Charlton, unul dintre supravieţuitorii dezastrului.

 

Goal! (2005)
Pelicula prezintă ascensiunea în fotbal a puştiului Santiago Munez, care prin pasiune şi talent ajunge să semneze cu unul din cele mai renumite cluburi ale lumii.  Filmul îl are în distribuţie şi pe Marcel Iureş, alături de David Beckham, Zinedine Zidane, Raul sau Alan Shearer.

Montevideo, vidimo se! (2014)
Filmul prezintă aventura reprezentativei Iugoslaviei la prima Cupă Mondială, în Uruguay, 1930. Drumul nu este însă deloc unul fără peripeţii, spre medalia de bronz a competiţiei supreme. Pelicula notată cu 8.3 pe imdb.com îl are în distribuţie şi pe renumitul actor Armand Assante.

 

Drumul spre victorie (1981)
Un clasic al cinematografiei, cu o distribuţie de excepţie (Michael Caine, Sylvester Stallone alături de Bobby Moore, Ardiles, Pele), spune povestea unor prizonieri din Germania Celui de-al Doilea Război Mondial care folosesc fotbalul pentru a trece peste momentele grele şi pentru a evada.

Maradona by Kusturica (2008)
Documentarul centrat pe Diego Armando Maradona, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, urmăreşte viaţa controversată a argentinianului, inclusiv povestea celebrului gol marcat Angliei la Cupa Mondială, oferind o privire tulburătoare din interiorul unui personaj fabulos.

 

Gracie (2007)
O poveste emoţionantă, inspirată din întâmplări reale, despre provocările şi obstacolele pe care le întâmpină o tânără pasionată de fotbal. Descurajată de toţi cei din jur şi de evenimentele din viaţa ei, ea este hotărâtă să îşi pună în valore talentul şi să devină o campioană.

Comentariu