REMEMBER 26 FEBRUARIE 1989 / Cupa Romaniei: ROVA Rosiori – Rapid Bucuresti 0-2

Data 26 feb.. 2015, categoria Fotbal Ligi superioare

rova-rapidIn urma cu fix 26 de ani, pe 26 februarie 1989, ROVA Rosiori, pe atunci in Divizia C, intalnea in 16-imile Cupei Romaniei pe Rapid Bucuresti, formatie care activa in Divizia A.

Rosiorenii ajunsesera in aceasta faza a competitiei dupa ce trecusera pe rand de SC Plosca, scor 3-0, Chimia Turnu Magurele, scor 7-2,  FCM Caracal, scor 1-0, Dacia Pitesti, scor 3-0, si de Avicola Crevedia, pe care au depasit-o cu scorul de 4-0.  In 16-imi, Rova a dat peste Rapid Bucuresti, echipa care activa in Divizia A, iar meciul a atras peste 5000 de spectatori in tribune, aceasta audienta fiind cea mai mare din ultimii 30 de ani inregistrata la Rosiori.

Despre acest meci, incheiat cu victoria giulestenilor cu scorul de 2-0, va lasam sa cititi cronica realizata la acea vreme de ziarul Sportul Romanesc:

Inainte de a relata principalele momente ale acestei partide, trebuie sa spunem ca Rapid s-a prezentat la Rosiori cu o noua conducere tehnica: St. Coidum – antrenor principal si Ion Pop – antrenor secund.
Meciul ca atare – asteptat cu un interes enorm in orasul teleoromanean – nu a oferit prea multe faze spectaculoase. Divizionara A, avand ca aliat si vantul in prima repriza, a atacat mai mult, indeosebi pe flancul stang, numai ca Craiu nu s-a aratat a fi intr-o forma deosebita, el ratand multe starturi la inceputul intalnirii.
In schimb, in prim-plan a urcat cealalta extrema a Rapidului, Estinca, masiv, tenace si insiprat in joc. El se va alfa la originea fazelor din care au fost inscrise golurile. In minutul 30, ex-clujeanu a sutat violent, portarul Lepadatu s-a dus pe directia loviturii, insa piciorul lui DINU a deviat balonul si… autogol! Dupa trei minute putea fi insa 1-1, dar Diculescu a sutat total imprecis din mijlocul careului. Golul asteptat in continuare (de tribunele umplute pana la refuz) la poarta lui Toader va fi inscris insa tot „dincolo”, giulestenii reusind sa se desprinda in minutul 36: Goanta a fost faultat la marginea careului si ESTINCA a executat precis pe diagonala, balonul ocolind „zidul” si lovind stalpul din dreapta portii lui Lepadatu, de unde a deviat in plasa.
Cu fiecare minut scurs din repriza secunda, tempoul jocului a scazut. Rapid si-a conservat avantajul de pe tabela de marcaj pasand mult la mijlocul terenului, in timp ce ROVA nu a avut forta necesara sa revina, desi cursele lui Alexandru Gheorghe (pe dreapta) si suturile lui Paciurea (acesta trimitand in minutul 72 mingea in transversala) au dat unele emotii portarului Toader.

Caseta tehnica:

ROVA ROSIORI – RAPID BUCURESTI 0-2
Dinu (30 autogol), Estinca (36)

ROVA: Lepadatu – Dicu, Dinu, Floricel, Calesu – Diculescu (Paciurea, min. 60), Iagaru, Sandu – Nistor (Ionescu, min. 60), Dima, Al. Gheorghe. Antrenor: Vali Tarniceanu
RAPID: Toader – Iorgulescu II, Carstea, Rada, Bacos – Draghici, L. Ilie (Mustetea, min. 84), Estinca, Goanta – Damaschin II, Craiu. Antrenor: St. Coidum.

Arbitru: Ioan Igna (Timisoara)
rova-rapid1

2 comentarii pentru acest articol

  • marius

    am fpost la acel meci sa incurajez rapidul ,de la turnu magurele cu o multime de rapidisti.a fost frumos,frumos frumos!RAPID a fost este si va ramane cea mai frumoasa echipa! rosioriul este un oras plin de rapidisti!

  • anonim

    frumos amintiri! rapid bucuresti era in divizia b! ce nume vad ca erau acolo estinca, iorgulescu 2 fiind fratele lui gino iorgulescu care se numea vicentiu iorgulescu! asta pentru cine nu stie eventual! el juca mijlocas adica vicentiu iorgulescu de el vorbesc! mai departe mai erau carstea care a jucat pana la finalul carierei aproape la rapid bucuresti! exceptand partea in care a jucat la suceava si anume la bucovina suceava! nu cred ca la foresta suceava! rada care a jucat si la autobuzul bucuresti! bacos care venise de la uta arad la rapid bucuresti! draghici alt simbol al rapidului! mustatea care venise de la fc national! craiu care a fost si la steaua bucuresti! ciolponea care stiu cunosc ca a fugit impreuna cu constantinovici si aprodu! dar el adica constantinovici nu a vrut sa fuga si a ramas in tara! in sfarsit ciolponea s-a facut bodyguard si s-a intors in tara! iar aprodu a ramas acolo in suedia si s-a insurat! adrian oprisan fost jucator la sportul studentesc e si el tot in suedia! vamesu alt simbol al rapidului! lucian ilie care a jucat in campionatele din suedia si olanda! a vrut si el sa fuga atunci cu cei mentionati mai inainte! antrenor era stefan coidum! il stiu si pe asta a mai pregatit pe fc bihor oradea pe urma!

Comentariu