REMEMBER: Teleormanul Troianul, prima campioană judeţeană din mediul rural

Data 12 iul.. 2020, categoria Teleorman Sport, Fotbal Liga IV

Sezonul 1971-1972 al Campionatului Judetean I consemneaza o premiera pentru fotbalul teleormanean, si anume castigarea titlului de catre o echipa sateasca.

In acel sezon, la recomandarea Federatiei Romane de Fotbal, campionatul judetean I se extindea la doua serii a cate 14 echipe.
Inceput cu 28 de formatii, campionatul judetean va fi incheiat doar de 23. Victoria Vartoape, Viitorul Tatarastii se Jos, Vointa Balaci, Flacara Lita si Avantul Putineiunu reusesc sa incheie intrecerea, abandonand sau fiind excluse pe parcursul campionatului.
Totusi, cel mai interesant lucru din acel sezon a reprezentat faptul ca cele doua serii au fost castigate de doua echipe din mediul rural, Teleormanul Troianu in Seria Nord, respectiv Recolta Izvorele in Seria Sud, acestea impunandu-se in fata unor echipe precum Metalul Alexandria, Cetatea Tr. Magurele (fosta Electrica), Dunarea Zimnicea sau Flamura Rosie Rosiori (viitoarea Textila Rosiori).

Au ratat promovarea in Liga 3
Teleormanul Troianu castiga ambele meciuri ale finalei judetene cu Recolta Izvoarele si obtine dreptul de a disputa barajul pentru promovarea in Divizia C.
Aici, Troianu va intalni pe Recolta Stoicanesti, campioana din Olt, insa dupa o victorie cu 2-1 acasa si un esec cu 0-2 la Stoicanesti rateaza promovarea in C.
Din echipa Teleormanului Troianu amintim pe E. Scaunas, P. Botea, O. Dinu, P. Jumuga, Fl. Albu, A. Patrasca, M. Coanda, N, Serban, I. Serban, St. Busuioc, M. Ghencea, St. Coanda si I. Lazar, iar antrenori erau Gheorghe Filip si Alexandru Olaru.

3 comentarii pentru acest articol

 • Petrolul Poeni

  A fost odată Petrolul Poeni, prima echipa de la sat care a și reusit promovarea în liga 3, acum e un sat plin de tigani si fara echipa de fotbal.

 • Ciprian Ene

  Buna seara,
  Am fost la meciul tur.Aveam 9-10 ani.Fotbalisti.Vremuri.Peste 4 ani jucam cu ei in echipa .Iar după alți 3 ani eram coleg cu Iliuta Andrei la Chimia.El marcase la Troianul golul promovări pentru Recolta Stoicanesti.La Turnu am cunoscut OMUL frumos care a marcat istoria fotbalului teleormănean.
  Nu vorbesc pentru mine.Nu doresc nimic.Doar am constatat ca prea putini își amintesc de valorile apărute la noi.Voicila,Glonț,Buracu(Dumnezeu sa-l ierte)Zariosu si toți ceilalți mai tineri.E păcat ,au fost fotbaliști adevărați.Acum ne uitam la televizor cu lupa si nu descoperim fotbaliști.

 • Ciprian Ene

  Scuze.Felcitari pentru inițiativa.Si o adaugare:la Roșiori era si un Iordan Eftimie.
  După aceea ,BĂDOI,STĂNCU si lista poate continua.

Comentariu