România domină lumea la fotbal-tenis / Trei teleormăneni au obţinut 8 medalii de aur la Campionatul Mondial

Data 28 oct.. 2014, categoria Fotbal-Tenis

chiarJucătorii români au strălucit la Campionatul Mondial de fotbal-tenis (tenis cu piciorul), desfășurat la Nicosia, în Cipru, in perioada 18-24 octombrie, unde au cucerit 12 medalii de aur şi una de argint în cele 13 probe ale competiției. Performanța reprezintă un nou record după cele 11 medalii obținute la Campionatul Mondial din 2012, din Ungaria.

Din delegatia Romaniei au facut parte si patru teleormaneni, sportivii Florina Chiar, Paula Paraschiv, Titi Piţigoi si antrenorul Ionut Dina.

Printre cei mai medaliati sportivi de la aceasta competitie a fost alexandreanca Flori Chiar, care a cucerit nu mai putin de 5 medalii de aur: la simplu, la dublu, la triplu, dublu mixt si triplu mixt, toate la categoria seniori.

O alta teleormaneanca medaliata cu aur la Campionatul Mondial a fost Paula Paraschiv, care a obtinut aurul la triplu senioare si triplu U21.

Medalie de aur a cucerit si Titi Piţigoi, sportiv originar din Mavrodin, el urcand pe prima treapta a podiumului la triplu juniori.

Ionut Dina, care antreneaza la Viitorul Alexandria, a luat parte la aceste succese ca antrenor al lotului national de fete.

22 de tari au participat la acest Campionat Mondial;
11 medalii de aur cucerise Romania la ultimul Campionat Mondial, cel din Ungaria, din 2012.

 

Comentariu