Sepsi Arena va găzdui în premieră Final Eight-ul fetelor. CSBT Alexandria joaca vineri cu ICIM Arad

Data 19 feb.. 2018, categoria Baschet

sepsi arenaACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este gazda Final 8-ului Cupei României la baschet feminin. Campioana a fost singura echipă care a solicitat organizarea turneului.

La Sepsi Arena s-a decis deja o câștigătoare a cupei în acest sezon, cea de la masculin, dar atunci s-a jucat pe teren neutru.

Sfântu Gheorghe găzduiește turneul final al competiției feminine pentru a treia oară în patru ani. În 2015 Final 4-ul se disputa la sala Kati Szabo și gazda ACS Sepsi SIC avea să-și treacă în cont prima cupă din istoria clubului înființat în 2012. În 2017 s-a jucat primul Final 8 feminin, tot la sala Kati Szabo. Atunci CSM Târgoviște s-a impus dramatic cu Olimpia CSU Brașov, cu un coș brașovean anulat după o vizită a arbitrilor în carul televiziunii.

Sepsi Arena va fi pentru prima oară gazda turneului care decide cupa la feminin. În perioada 10-13 februarie s-a disputat Final 8-ul masculin la noua sală din Sfântu Gheorghe. Deținătoarea trofeului, U-BT Cluj-Napoca, s-a impus din nou.

La feminin nu se pune problema de apărarea trofeului, pentru că CSM Târgoviște nu a participat în această ediție a Cupei României. Formația dâmbovițeană a optat pentru înscrierea în Liga 1 din cauza interdicției la transferuri.

Final 8-ul feminin se dispută în acest an în perioada 22-25 februarie. În prima zi sunt programate două sferturi: SCM Timișoara vs. Olimpia CSU Brașov și Universitatea Cluj-Napoca vs. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. În 23 februarie vor avea loc celelalte două sferturi: FCC ICIM Arad vs. CSBT Alexandria și CSM Satu Mare vs. CSU Alba Iulia. Semifinalele se joacă în 24 februarie, iar finala este duminică, 25 februarie.

sursa text: www.totalbaschet.ro

Comentariu