Stan Prodan il ataca pe Razvan Burleanu: „A făcut ceva în acești ani, în afara primei de calificare și a deplasărilor unde încasează diurna consistentă?”

Data 15 feb.. 2018, categoria Fotbal Liga IV

prodanStan Prodan, președintele AJF Teleorman, a trimis o scrisoare deschisă către președintele FRF prin care-l critică pe acesta.

Șeful AFJ Teleorman îi reproșează lui Burleanu că Asociațiile Județene de Fotbal nu și-au putut alege singure reprezentatul în Comitetul Executiv al FRF (n.r. post ocupat de Octavian Goga) și că acesta a făcut parte din echipa lui Mircea Sandu, Burleanu păstrându-l doar pentru ca acesta să-i voteze propunerile.

„Reprezentantul asociațiilor județene în Comitetul Executiv, a fost ales printr-un simulacru acum 8 ani, când colegi de-ai noștri fugeau cu buletinele de vot pe holurile de la Mogoșoaia să le arate lui Kasai. Acum 4 ani a fost ales nestatutar, postul nefiind vacantat așa cum prevede Statutul FRF. Nu vrem să ne întoarcem la acele vremuri. Nu numai că nu ar trebui să-l enumerați în echipa dvs., dar el face parte din trecutul pe care îl blamați cu atâta patos.

Ce merite are el în echipa FRF, în afara faptului că ridică mâna la toate propunerile dvs.? A făcut el ceva în toți acești 8 ani? În afara deplasărilor echipei naționale peste hotare unde încasează diurna consistentă, și în afara delegarilor la nivel european/național, ce a făcut omul ăsta să afirmați cu tărie ca este în echipa cu care mergeți la alegeri? A luat o primă de 17.000 de euro după calificarea echipei naționale la Campionatul European, atât. Vă rugăm să-i lăsați pe cei 41 de președinți ai Asociațiilor Județene de Fotbal să-și aleagă un reprezentant”, se arată în scrisoare lui Stan Prodan.

SCRISOAREA INTEGRALĂ
„D.le presedinte, in urma cu 4 ani a-ti venit la conducerea FRF, rasturnand o “hegemonie” de 22 de ani a lui Mircea Sandu. A fost vointa membrilor afiliati in a alege “perspectiva, tineretea, viitorul”, in detrimentul trecutului, “a spagilor, a favoritismului, a gastilor, a risipei” asa cum caracterizati dvs acea perioada. In opinia actualei conduceri Mircea Sandu, a dus fotbalul romamesc in situatia dezastrului. Nu comentam, dar va intrebam ; Numai Mircea Sandu este raspunzator de situatia in care a ajuns fotbalul ?

Reprezentantul fotbalului amator cu titulatura de vicepresedinte al FRF, nu a facut parte din vechea conducere ? Nu a participat si el la luarea deciziilor ?

Nu este el acela care a promovat in Comitetul Executiv celebra “renta viagera nesimtita” pe care a-ti anulat-o ulterior ?

In proiectul de candidatura vorbiti despre ECHIPA FRF si ne aratati fotografiile a unor personae, printre care si reprezentantul fotbalului amator, toti acestia facand parte din actualul Comitet Executiv. Citez “pentru cei puternici sunt cei care stiu si pot sa continue ce au inceput ; va propun sa fim impreuna ; mai buni impreuna mai departe pentru fotbal”, extrase din programul dvs. Domnule presedinte noi credem ca noi toti cei implicati in fotbal suntem parte din echipa federala, iar daca veti castiga alegerile tot noi membrii vom fi.

Fara noi cei multi si ma refer aici inclusiv la cei 41 de presedinti de AJF, fotbalul nu se va dezvolta. Daca vorbim de fotbalul de baza, cu certitudine noi suntem baza. Cluburile, unele apar si dispar asa cum au aparut, asociatiile judetene au fost sunt si vor fi baza piramidei. De la jucatori la arbitri, aici sunt descoperiti, formati, aici exista infrastructura de pornire catre performanta.
Reprezentantul asociatiilor judetene in Comitetul Executiv, a fost ales printr-un simulacru acum 8 ani, cand colegi de-ai nostri fugeau cu buletinele de vot pe holurile de la Mogosoaia sa le arate lui Kasai. Acum 4 ani a fost ales nestatutar, postul nefiind vacantat asa cum prevede Statutul FRF si decalate cu 6 luni pentru a beneficia de sprijinul lui Mircea Sandu. Nu vrem sa ne intoarcem la acele vremuri. Nu numai ca nu ar trebui sa-l enumerati in echipa dvs, dar el face parte din trecutul pe care il blamati cu atata patos. Ce merite are el in echipa FRF, in afara faptului ca ridica mana la toate propunerile dvs ? A facut el ceva in toti acesti 8 ani ? A promovat vreun proiect aducator de beneficii pentru asociatiile judetene ? Sigur NU. In afara deplasarilor echipei nationale peste hotare unde incaseaza diurna consistenta, si in afara delegarilor la nivel european/national, ce a facut omul asta sa afirmati cu tarie ca este in ECHIPA FRF cu care mergeti la alegeri ? A luat o prima de 17.000 de euro dupa calificarea echipei nationale la Campionatul European, atat. Ca este in echipa FRF/a dvs, pana la urma este alegerea va apartine, dar sa-l sprijiniti la viitorarele alegeri nu suntem de acord.

In numele democratiei, al meritocratiei, principii la care faceti vorbire atat de des, va rugam sa-i lasati pe cei 41 de presedinti ai Asociatiilor Judetene de Fotbal sa-si aleaga un reprezentant:

Cunoscator al fenomenului fotbalistic la nivel de baza,
Interesat de promovarea si cresterea valorica a fotbalului amator,
Profesionist si dornic sa performeze,
Initiator si sustinator de proiecte benefice activitati asociatiilor judetene.
Toate acestea in detrimentul celor constatate la actualul reprezentant al fotbalului amator si anume: Interesului personal ; lipsei de performanta si profesionalism ; scindarii unitatii de grup a presedintilor AJF, partizan al formarii de tabere ;
Sunt informatii potrivit carora v-ati exprimat, ca il veti sprijini pe actualul reprezentant al asociatiilor judetene, in tentativa sa de a mai ocupa inca un mandat in Comitetul Executiv.

Va vom prezenta la alegeri, o radiografie completa a activitatii reprezentantului AJF in Comitetul Executiv si nu numai.

Va rugam sa dati curs acestui apel, si sa aratati echidistanta si neimplicare in alegerea reprezentantului AJF in Comitetul Executiv al FRF. Numai asa ne veti arata respect si consideratie pentru tot ce facem acolo jos, la fotbalul de baza”Stan Prodan

sursa text: www.gsp.ro

6 comentarii pentru acest articol

 • Un cetatean,nu turmentat

  Dumneata ce ai facut la nivelul judetului,sprijini cand pe unii cand pe altii si t e mai d ai de ‘neutru’!

 • Limba română

  Incercarile de a fi spiritual, domnule neutru, nu fac altceva decat sa va tradeze lipsa de inteligibilitate 😉

 • neutru

  exact amarata de ch..ratima INTRE-BARE ; ca pe vremea matale se scria pe tablita cu cuiul, nu era cerneala, altfel A-TI fi baut-o sigur;

 • Limba română

  Si pana la urma care este intrebarea, domnule „neutru”? 🙂 🙂

 • neutru

  Intrebare : domnule Limba romana, cand „a-ti” mancat din palma lui prodan ani de zile, „a-ti” se scria fara cratima, acum ca au trecut anii se scrie cu ch..ratima !Faptul ca „a-ti” anulat ulterior…uitat, nu mai mira pe nimeni.

 • Limba română

  Până la urmă m-am ambiționat și am continuat lectura…
  Omu’ e insistent pe „a-ti” 🙂 🙂 🙂

  „Nu este el acela care a promovat in Comitetul Executiv celebra “renta viagera nesimtita” pe care a-ti anulat-o ulterior ?”

Comentariu