Steaua Spătărei – prima campioană judeţeană la futsal

Data 04 ian.. 2012, categoria Futsal

Povestea futsalului teleormănean începe în ianuarie 2003, atunci când 12 echipe din tot judeţul s-au reunit la Sala Sporturilor, într-un frig de crăpa podeaua, pentru disputarea primului titlu de campioni judeţeni. Două grupe de câte şase, cu primele două calificate în turneul final.

Steaua Spătărei, Real Alexandria, VN Olteni, Unirea Ţigăneşti, Sporting Alexandria, Învingătorii Alexandria, Zimtub Zimnicea s-au numărat printre participante. În turneul final a existat un moment tensionat în care cei de la Real Alexandria s-au considerat nedreptăţiţi. Până la urmă campioană a ieşit Steaua Spătărei, care îl avea pe bancă pe Iulian Gudan. În poartă era Buric, iar nume ca Manta, Fane Iancu, Mircea Petrişor sau Cătălin Şchiopu au dus echipa până la… Odorheiu Secuiesc.

Totul era altfel. Regulamentul nu se ştia prea bine, iar interpretările personale ale jucătorilor sau arbitrilor creau deseori confuzii. Futsalul era însă ceva nou şi poate tocmai de asta a născut o aşa emulaţie.Tribuna sălii a fost populată de la primul până la ultimul meci al acelei prime ediţii a campionatului judeţean de futsal.

Steaua Spătărei a organizat apoi turneul zonal, ajungând la turneul final al primei ediţii de campionat naţional de futsal. Mulţi au crezut atunci că futsalul va deveni la fel de popular ca şi fotbalul. Din păcate, predicţia lor nu s-a îndeplinit…

Comentariu