Stelian Zariosu, glorie a fotbalului din Teleorman, vorbeste despre Turris Oltul Turnu Magurele: „Avem o echipa frumoasa, care practica un fotbal placut”

Data 01 dec.. 2018, categoria Fotbal Ligi superioare

Stelian Zariosu, fostul mare portar teleormanean, este incantat de faptul ca Turris Oltul Turnu Magurele este pe primul loc in Liga 3 si a facut o analiza pertinenta a evolutiei echipei noastre pe parcursul acestui tur de campionat:

„Turris este peste nivelul celorlalte echipe din punct de vedere fizic si strategic. Adversarii nu au pus probleme chiar daca victoriile au fost la limita. Au fost victorii lejere. Mi-au placut fundasii laterali, Mitrea si Juncanaru, care sunt foarte buni pe distante lungi. S-au schimbat multe. Constantinescu a jucat numai jumatate de tur. Nu este o pierdere plecarea lui pentru ca Dragu este foarte bun. Balgiu este excelent la mijloc, mai bun decat Bajenaru. E mai vioi si mai energic. In ultima vreme insa Juncanaru a mai slabit pe partea defensiva. Poate se epuizeaza prea mult prin lansarile in atac. Avem o echipa frumoasa care practica un fotbal placut. In aparare Matei este greoi si este depasit in duelurile unu la unu. Salcianu m-a dezamagit total, e fricos si nu construieste din aparare. Jocul bun al echipei se datoreaza si lui Lincar. Cu Rosiori s-a jucat ordonat, dar in repriza a doua a fost joc haotic. Am remarcat la echipa noastra o capacitate fizica foarte buna si nu am mai vazut mingi date la bubuiala”, ne-a spus Stelian Zariosu. 

Stelian Zariosu a fost portar la Autobuzul Bucureşti în 1975, la Chimia Turnu Măgurele din 1977, la Sportul Studenţesc în 1984-1986, la Farul Constanţa în 1986-1987, la Sportul 30 Decembrie în Divizia B,în perioada 1987-1992.

Un interviu amplu cu acesta puteti vedea in Teresport aici: http://www.teresport.ro/povestea-incredibila-a-lui-stelian-zariosu-portarul-turnean-care-a-facut-performanta-intr-un-picior/

10 comentarii pentru acest articol

 • Turris Turnu

  Dacă asta care a făcut 5 schimbări intr-un meci a ajuns sa își dea cu părerea despre echipa , e grav, mai bine faceti un interviu cu jucătorii decât cu oameni de genul

 • Darius

  @Turris Turnu… Ai drptate! De unde au rasarit epavele astea in ultima vreme, nu stiu. Vorbesc de fotbal modern dar ei sunt de seama cu tudorica… de la central. Nu conteaza parerea lor pt ca este Fff proasta. Revin la parerea mea… Sunt pusi/platiti sa manjesca cu noroi.

 • Cucu

  Darius asta cred ca este marele frizer manuel,barfitorul orasului,asta stie si administratie ,alimentatie,frizerie si gratargiu,ti au plecat fraierii de gratar prietene ,suciu ,fotescu,cred ca pleaca si altii din gasca voastra. Prietenii tai au un obiectiv ,PROMOVARE NU LA GRATARE SI SPRITURI

 • Darius

  Cucule=Dragule… Daca cu tine promoveaza turrisul eu ma calugaresc. Sper ca lincar sa vada o data ce hal de fotbalist esti si sa te dea afara. Cat priveste pe cei ce au plecat, da, sunt jucatori care munceau si imi placeau cum jucau, nu ca tine, ratangiule…
  Si da, stiu administratie si frizeri si alimentatie…. Tu ce sti?

 • Cucu

  Mai darius ,am inteles ca tu le stii pe toate,dar fotbal inca nu ai invatat.
  Daca Dragu rateaza foarte mult ,asta inseamna ca echipa joaca bine si ajunge in fata portii ,deci Dl. Erik stie foarte bine ce jucatori trebui sa plece si sa vina . Felicitari Turris si un an nou linistit pe locul 1! Pentru tine Darius ,tine o tot asa ,asta inseamna ca te intereseaza echiapa asta

 • Darius

  Băi cucule😂 eu nu sunt mama omida mă… Sunt si eu un simplu spectator care o data am jucat fotbal… Deci, zic ca ma pricep si eu un pic. Daca tie iti place cum joaca dragu(daca nu o fi chiar tu) e treaba si parerea ta.Mie nu-mi place si am spus de ce. Cat priveste pe cei ce vor pleca asta e treaba lui linkar, probabil stie el cine sa plece sau nu. Eu am vb despre cei care au plecat ca fiind jucatori buni. Nu poti să-mi spui ca dragu este peste costica sau fotescu! Si da, ma intereseaza echipa ca este a noastra si vin la stadion la fiecare meci, uneori si in deplasare. Daca tu ai un jucator preferat asa avem si noi ceilalti, care suntem in tribuna. Asta nu inseamna ca ceilalti jucatori din teren nu sunt buni. Eu zic ca fiecare pe postul sau si-a facut datoria mai putin unul… 😂. De asta avem echipa cu cea mai buna aparare din serie, de asta avem cel mai bun mijloc si am fi putut avea un atac mai bun…. Deh…. Poate din primavara. Hai turris!

 • zariosu stelian

  Cu ce am gresit,
  Eundasii laterali, sunt ofensivi ?
  Juncanaru este in scadere de forma si a gresit la mai multe goluri. Rosiori , Craiova ?
  Matei este usor depasit unu la unu ?
  Dragu joaca izolat?
  Postul de varf clasic sste foate greu.
  Salceanu este jucatorul meu preferat, astept mai mult de la el.
  Cu placere astept raspunsul tau.
  Delegatul echipei se ocupa de schimbari.

 • Darius

  Stelica! Nu stiu daca ce srie in articol asa ai spus dar suna ca si cum esti platit sa vorbesti pe unii de bine si pe alti de rau. Turris este o echipa si fara unu dintre jucatori, jocul scartie. Pe undeva analiza ta este corecta, dar, daca fundasi laterali impreuna cu mijlocul construiesc atacul si varful iroseste munca echipei cu ratari in proportie de 95-98% se numeste varf de atac ineficient. Deci nu poti spune ca echipa se poate mentine pe locul asta fara cei ce au plecat. Bun, au pkecat au plecat dar ne trebuie un varf eficient. Aici ai gresit. Cu ceilalti ai dreptate.

 • ZARIOSU STELIAN

  Darius,
  Mentionez ca, problema atacului echipei noastre nu este rezolvata cu acest Dragu, deocamdata nu a comfirmat,
  Nu am vorbit de rau pe nimeni , toti jucatorii echipei au respectul meu pentru ca practica un joc placut si la finalul jocului au fost apreciati indiferent de rezultat sau scor.
  Felicitari tuturor jucatorilor pentru rezultatele optinute.

 • ...

  Stelică, nu prea ți-a plăcut cartea…
  „Opținut”…
  „Sălceanu”…
  Semnul întrebării îl folosești când nu trebuie. Decât sa stai p-aici să te cerți cu lumea, mai bine ai pune mâna pe un „Abecedar”

Comentariu