Strehaia,fostul adversar al teleormanenilor a castigat meciul tur al barajului de promovare

Data 17 iun.. 2019, categoria Fotbal Liga IV

Campioana judeţului Mehedinţi, CS Strehaia, a câştigat, sâmbătă, cu scorul de 2-1, prima manşă a barajului pentru promovarea în Liga 3 şi priveşte cu optimism returul de pe terenul adversarei din Gorj, Gilortul Târgu Cărbuneşti.

Pe propriul teren, echipa din Strehaia a început în forţă partida cu Gilortul, iar, în minutul 7, bara transversală s-a opus la lovitura liberă, executată, de la 20 de metri, de căpitanul Cătălin Mătuşoiu. Peste alte cinci minute, Claudiu Topală a scos o lovitură de la 11 metri, iar atacantul Costel Pontu a înscris cu precizie, de la punctul cu var.

Conduşi, oaspeţii s-au aruncat în atac şi doar intervenţiile salvatoare ale portarului Cosmin Noană au facut ca scorul pauzei să fie în favoarea gazdelor.

Şi începutul reprizei secunde a aparţinut echipei din Strehaia, care s-a desprins pe tabelă în minutul 51, prin acelaşi Costel Pontu, al cărui şut, plasat, din interiorul careului, l-a învins pentru a doua oară pe portarul Eduard Novabilschi. Gilortul a redus din diferenţă în minutul 64, când balonul centrat de Dumitru Almăjanu a fost trimis, în propria poartă, de fundaşul Cristi Gomoi. Gazdele au căzut fizic în ultimul sfert de oră, iar, în prelungirile partidei, gorjenii puteau egala, prin Almăjanu.

Mijlocaşul Gilortului a ratat însă, incredibil, din doar 2 metri, reluând peste transversală balonul centrat de Andrei Meliţă. S-a încheiat 2-1 pentru gazde, iar promovarea se va decide pentru o săptămână, la Târgu Cărbuneşti.

”Mă bucur pentru cele gouă goluri marcate, dar în special pentru victorie. Am demonstrat că avem forţa să ne luptăm pentru promovare. Mergem cu încredere la Cărbuneşti. Sper să marchez şi acolo, dar, cel mai important, să nu pierdem. Ar fi păcat să ratăm promovarea, mai ales că judeţul Mehedinţi nu mai are, de vreo cinci ani, nicio echipă care să joace, măcar, la nivelul Ligii a 3-a”, a  declarat Pontu, pentru Liga2.prosport.ro.

Învinşi de mehedinţeni la precentul baraj

Gilortul Târgu Cărbuneşti  a fost campioana Gorjului şi la ultima confruntare dintre cele două judeţe limitrofe. Se întâmpla în vara anului 2014, iar câştig de cauză a avut Minerul Mehedinţi, care s-a impus, cu scorul de 2-0, după prelungiri, pe stadionul “1 Mai” din Slatina.

A fost ultima dată când promovarea în Liga 3 s-a decis într-o singură manşă, pe teren neutru, dar şi ultima dată când o echipă de la Mehedinţi a izbutit să acceadă în eşalonul naţional. De la introducerea actualului sistem de promovare, care se joacă, din 2015, tur-retur, campioanele de la Mehedinţi au clacat, rând pe rând. A fost şi cazul echipei din Strehaia, în urmă cu doi ani, aceasta fiind învinsă, în ambele manşe, de campioana judeţului Teleorman, Voinţa Săelele, care s-a impus categoric, cu scorul cu 4-2 în Mehedinţi şi cu 8-0 pe teren propriu! După promovarea în Liga 3, echipa din Saelele şi-a schimbat denumirea în Voinţa Turnu Măgurele, iar, vara trecută, a devenit Turris Oltul Turnu Măgurele, denumire sub care a promovat, la finele acestui sezon, în eşalonul secund. „De data aceasta am întâlnit un adversar de acelaşi nivel şi ne putem gândi la promovare”, a spus antrenorul echipei din Strehaia, Mircea Danciu.

liga2.prosport.ro

Comentariu