Trei jucători din Liga 2, convocaţi la naţionala Moldovei pentru amicalul cu Suedia

Data 05 ian.. 2020, categoria Sport international, Fotbal Ligi superioare

Naţionala Moldovei şi-a convocat jucătorii pentru amicalul pe care îl va susţine pe 9 ianuarie, la Doha, în Qatar, cu Suedia, fosta adversară a României din Grupa F a Preliminariilor EURO 2020. Dintre cei 22 de fotbalişti selecţionaţi de Engin Firat, şapte evoluează la echipe din România, trei dintre acestea fiind din Liga 2.

Portarul Nicolae Calancea (Dunărea Călăraşi), fundaşul Artur Crăciun (foto)(Universitatea Cluj) şi mijlocaşul Cristian Dros (ASU Poli Timişoara), jucători care aparţin de cluburi din Liga 2, au fost prezenţi, astăzi, 5 ianuarie, la Chişinău, la reunirea echipei. Din Liga 1 din România au fost convocaţi Denis Rusu (Poli Iaşi), Igor Armaş (FC Voluntari), Dinu Graur (Astra) şi Vadim Raţă (Chindia Târgovişte).

Naţionala Moldovei va pleca luni spre Qatar, acolo unde, pe 9 ianuarie, va juca meciul amical cu Suedia. Revenirea în ţară e programată pe 11 ianuarie.

”În lotul ales de mine am inclus câţiva jucători tineri. Nu voi convoca unii jucători, pe care deja îi cunosc, dar îmi doresc să-i testez pe unii băieţi, care nu au această experienţă. Îmi doresc să construiesc un viitor nou pentru Naţionala Moldovei şi nu-mi este frică să le dau şansă tinerilor să se afirme.
De asemenea, trebuie să pregătesc Naţionala pentru meciurile din Liga Naţiunilor. Şi pentru o bună pregătire către acest turneu trebuie să am la dispoziţie nu numai 11 jucători, dar un lot compus din 40 de jucători. Toţi aceşti jucători trebuie să cunoască cerinţele mele – pregătirea tactică, starea psihologică pentru meciuri. Le voi da tuturor o şansă, iar cei care vor confirma vor juca în meciurile din Liga Naţiunilor”
, a spus selecţionerul Moldovei, Engin Firat.

SURSA: liga2.prosport.ro

2 comentarii pentru acest articol

Comentariu