Trofeu de consolare! Steaua a învins-o pe Carmen şi a câştiga Cupa României, faza Bucureşti.

Data 09 iun.. 2019, categoria Fotbal Liga IV

Steaua şi-a luat revanşa în faţa echipei care în ultima etapă a play-off-ului Ligii a 4-a i-a ”furat” titlul de campioană şi şansa de a promova în Liga 3. La mai puţin de o săptămână distanţă după eşecul cu 0-1 din Regie, echipa Clubului Sportiv al Armatei a învins-o, sâmbătă, pe stadionul Juventus, cu 3-1 pe Carmen şi a câştigat Cupa României, faza Bucureşti. O consolare tristă pentru echipa roş-albastră, care nu a mai avut de această dată suportul galeriei, şi după o decizie a AMFB.

Într-o atmosferă tristă, cu fanii stelişti absenţi de la meci după ce AMFB a decis disputarea meciului fără spectatori, după incidentele de la ”finala campionatului”, Steaua a defilat de această dată în faţa lui Carmen, ai cărei jucători au pătruns pe teren la salut în tricourile de campioni, ca o aroganţă pentru adversari.

Cu veteranii Stelian Stancu, Doru Bratu şi Hristu Chiacu pe teren, Carmen a fost îngenunchează în Colentina încă din minutul 5. Răsdan a pasat din dreapta, iar Alin Robu a înscris cu o lovitură de cap. Adrian Vîlcea (17) a majorat diferenţa destul de repede, după ce a preluat pe piept şi şi-a încercat norocul cu un şut puternic de la distanţă, cu şiretul, care avea să-l învingă pe Popescu. Iar cireaşa de pe tort a fost pusă de Florin Răsdan (36), care a transformat o lovitură liberă la care şi zidul a deviat mingea. A fost 3-0 la pauză, după o primă repriză dominată în întregime de băieţii antrenaţi la acest meci de Ştefan Iovan, după ce Marius Lăcătuş şi-a dat demisia.

În partea secundă a jocului, Pătraşcu (72) putea reduce din diferenţă atunci când a scăpat singur cu Plăcintă şi l-a lobat, însă Zamfir a salvat de pe linie.

Minutul 90+2: Final de meci în Colentina! Steaua câştigă Cupa României cu acelaşi scor cu care au pierdut în sezonul trecut în faţa Rapidului. Echipa din Ghencea va evolua în sezonul următor în fazele superioare ale Cupei României. Kana (85) a avut şi el o bună şansă de a marca golul de onoare, după ce l-a driblat pe portar, însă Plăcintă a reveni şi a respins şutul slab. Totuşi, Carmen a reuşit să înscrie o dată în prelungiri, după ce Sitaru a comis henţ în careu, iar Alin Pătraşcu (90+1) a transformat fără emoţii.

S-a terminat 3-1, Steaua a câştigat Cupa României, faza pe Bucureşti, şi va juca în faza naţională în acest sezon. Totuşi, marele obiectiv, acela de a promova în Liga 3, a fost ratat chiar în favoarea învinsei din finală, Carmen Bucureşti, echipă care tot campionatul a stat în spatele roş-albaştrilor.

LIGA2.PROSPORT.RO

Comentariu