Turris a facut instructie la Filiasi

Data 09 mai. 2019, categoria Fotbal Ligi superioare

Desi promovata de etapa trecuta, Turris Turnu Magurele a dat o replica foarte buna contra echipei CSO Filiași  care a pierdut drastic, scor 1-4, partida disputată ieri seară, pe stadionul „Chimia“ din Ișalnița.

 

Turris deschis scorul rapid, prin Bogdan Matei, care a reluat cu capul, de la patru metri, o centrare venită de pe dreapta, din corner (‘2, 0-1).

Liderul a presat și și-a majorat avantajul prin Ionuț Voicu, al cărui șut de la 14 metri lateral dreapta s-a dus lângă bara din stânga, în plasa laterală (’17, 0-2)

S-a făcut rapid 3-0, Ciobanu reluând de la 8 metri nemarcat (’20, 0-3).

Filieșenii au redus din diferență prin Gheorghișor, care a reluat de la șapte metri o minge respinsă greșit de Nedieanu, după un șut al lui Mărgărit (’33, 1-3).

Turris a refăcut avantajul prin Tescan, cu un șut de la 14 metri, la colțul din dreapta (’75, 1-4).

CSO Filiași: Preda – Calu, A. Lupu (’32, Cl. Ștefan), R. Vulpe, Tereche – D. Stancu – Șchiopu (’71, Crețu), Stăiculescu, Armășelu (’82, Ghighilicea), Gheorghișor – Mărgărit. Antrenor: Mugur Gușatu.

Turris: M. Nedieanu – Juncănaru (’57, Dragu), Sălcianu, Matei, Mitrea – Trancă (’46, Moldovan), Tescan, Savin, Cruceru (’66, Pencea) – Ciobanu (’77, Radu), I. Voicu. Antrenor: Erik Lincar.

Cartonașe galbene: Calu ’45, Tereche ’51 / Sălcianu ’61.

Este o victorie meritată a echipei oaspete. Au avut meciul mai uşor şi datorită golului marcat foarte repede, în minutul 2, unde a fost o gravă greşeală de marcaj a noastră. A urmat o cădere a noastră, la care nu mă aşteptam, şi am mai primit două goluri. După 0-3 a fost alt meci, dar era deja prea târziu. Nu mă aşteptam la un meci uşor, chiar dacă oaspeţii erau deja promovaţi. Le-am spus băieţilor să se concentreze, pentru că aveam în faţă o echipă de Liga a II-a, dar atât s-a putut. Toate meciurile sunt grele, aşa cum v-am spus returul va fi diferit faţă de prima parte, pentru că toate echipele s-au întărit după pauza de iarnă. Nu ne-a fost uşor, dar nici adversarilor nu le-a fost uşor cu noi şi nici nu le va fi“, a declarat antrenorul Mugur Guşatu.

 

„Vă daţi seama că alta era presiunea în situaţia în care noi nu eram deja promovaţi, dar felicit jucătorii, pentru că au tratat jocul serios, au condus cu 3-1 la pauză, un avantaj destul de bun. După reluarea partidei am început să jucăm mai la spectacol, dar până la urmă e bine că am câştigat şi vrem să ne impunem în toate jocurile până la final. La Filiaşi echipele au câştigat cam greu, dar le-a lipsit şi Stoenac, care este un jucător foarte bun. Marcând în minutul 2, apoi am făcut destul de repede 2-0, ei au cam căzut şi le-a fost destul de dificil ca să-şi revină. În prima repriză, în afara golurilor, am avut şi vreo trei ocazii de singur cu portarul şi le-am ratat cu o seninătate pe care nu o înţeleg. Sincer nu mă aşteptam să tranşăm promovarea atât de devreme. Mă aşteptam să o facem cu o etapă, două, înainte final, să fie foarte strânsă lupta. Eu cred că meciul decisiv a fost la Severin, când am reuşit să câştigăm cu 1-0 în faţa celor de la FCU. Am avut emoţii şi după aceeea, mai ales că am pierdut şi noi la Alexandria, unde au făcut-o şi cei de la FCU Craiova, dar surpriza a fost în etapa trecută, când ei au pierdut cu 3-0“, a spus Lincar, admiţând că lotul va suferi modificări pentru Liga a II-a: „Cu siguranţă că vor fi schimbări la echipă pentru Liga a II-a. Cei care nu fac faţă sau nu sunt la un nivel foarte bun trebuie să meargă şi să joace în altă parte. De aceea le-am cerut şi le-am dat şansă la toţi să îşi demonstreze calităţile pe teren, să ne arate că îşi doresc să rămână la echipa noastră“.

Comentariu