Turris Turnu Măgurele intră in play-off cu un meci mai puțin disputat

Data 14 mai. 2020, categoria Teleorman Sport, Fotbal Ligi superioare

Din cele 18 cluburi  din Liga 2, 15 au mers pe scenariul 3 propus de Federatia Romana  Fotbal, nicio echipa din Liga a doua nu va fi retrogradata. Conform regulamentelor in vigoare, primele doua echipe din acest esalon vor promova in Liga 1 iar echipa aflata pe locul 3 va trebui sa se confrunte cu echipa aflata pe locul 12 in prima liga pentru un loc in primul esalon. Istoria ne spune ca nicio echipa din Liga a 2-a nu a reusit promovarea in urma meciurilor de baraj.

S-au stabilit si echipele participante la Play-off:

UTA Arad | CS Mioveni | Turris Turnu Magurele | FC Arges | Petrolul Ploiesti | Rapid Bucuresti

S-a deslusit si misterul pentru  care au fost propuse aceste 6 echipe: pur si simplu doar acestea au depus Dosarul de Licentiere.

„Anomalia” Turris Turnu Magurele

Atunci cand au propus scenariul 3, speram ca membrii C. Ex. al FR Fotbal sa fi tinut cont si de numarul partidelor jucate de cele 6 echipe care vor evolua in play-off, 5 dintre cele 6 echipe au disputant 23 partide in timp ce Turris Turnu Magurele a disputat doar 22.
Conform propunerii de înjumatatire, numarul de puncte cu care Turris Turnu Magurele va intra in Play-off va fi de 20, acestia beneficiind de rotunjire de 0,5.
Se ridica totusi urmatoarea intrebare:
In cazul in care Turris va fi la egalitate de puncte cu o contracandidata la promovare, ce se va intampla?
Reamintim ca echipa turneană intra in acest play-off cu un meci mai putin disputant, meci care i-ar fi putut aduce 3 puncte.

Sa fi luat federalii in calcul si acest mic detaliu?

Sursa:100sport.ro

Comentariu