Un meci din Liga 3 s-a încheiat în minutul 5

Data 13 mai. 2019, categoria Fotbal Ligi superioare

Echipa secundă a prim-divizionarei Gaz Metan Mediaş s-a deplasat la Râşnov, pentru meciul din etapa a 28-a a Ligii 3, Seria 5, cu doar şapte jucători şi a încheiat partida după doar cinci minute!? Clubul din Mediaş traversează o situaţie grea din punct de vedere financiar, iar acest lucru se vede şi la ”satelit”. Însă nu numai financiară, ci şi de lipsă de jucători. Fiindcă în aceeaşi zi a avut programate alte două meciuri la juniori (cu AFC Gloria Junior (scor 1-3), la Bistriţa, în Campionatul Naţional U19, scor 1-3, şi cu  ACS Viitorul Argeş Alexandru Duminică (scor 1-2), la Craiova, în Campionatul Naţional U17), clubul nu a mai ajut jucători îndeajuns pentru a trimite şi la echipa secundă, care, sâmbătă, avea programat meci în judeţul Braşov.

Astfel, Gaz Metan Mediaş 2 a ajuns în situaţia de a se prezenta la meciul cu Olimpic Cetate Râşnov cu doar şapte jucători, pe care i-a trimis pe teren. Braşovenii au deschis scorul Flavius Staicu încă din minutul 3, iar imediat după aceea unul dintre jucătorii Mediaşului, Sergiu Bîrză, ”s-a accidentat”, rămânând întins pe gazon. Arbitrul Dragoş Pîrîu a solicitat medicului prezent la stadion să-i acorde lui Brîză îngrijiri medicale, însă acesta n-a mai putut continua partida.

Cum regulamentul spune că una dintre echipe nu poate juca în mai puţin de şapte jucători, arbitrul a pus punct partidei la scorul de 1-0 pentru Râşnov, în doar minutul 5. Jocul va fi decis la Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, care va dicta victorie cu ”masa verde”, scor 3-0, pentru braşoveni.

Gaz Metan Mediaş a recurs la această strategie pentru a nu fi amendată de FRF fiindcă nu s-a prezentat la meci.

În urma acestui rezultat, Olimpic Cetate Râşnov a acumulat 52 de puncte şi se menţine pe locul 4 în Seria a 5-a, cu două etape rămase de disputat din acest sezon. În schimb, Gaz Metan Mediaş 2 are doar 12 puncte acumulate, e pe locul 15 din 16 şi e deja retrogradată matematic.

liga2.ro

1 Comentariu

  • SSS

    FRUMOS AȘA CHIAR AȘA SĂ SE TERMINE ACEST MECI ÎN 7 JUCĂTORI LA CE SAU MAI PREZENTAT ACEȘTI JUCĂTORI CU 7 JUCĂTORI DE BAZĂ MAI BINE NUMAI VENEAU OASPEȚII PIERDEAU LA MASA VERDE

Comentariu