ZVON | MARIUS BACIU, NOUL ANTRENOR DE LA TURRIS TURNU MAGURELE!!???

Data 23 oct.. 2019, categoria Teleorman Sport, Fotbal Ligi superioare

 

Situația din Liga 2 se complică după 13 etape. Daco-Getica a decis să se retragă din campionat. 

FRF nu a primit nicio înștiințare oficială cu privire la retragerea echipei din Colentina. De asemenea, conducerea clubului a reziliat în decursul acestei săptămâni contractele a 12 jucători. Daco-Getica, fosta Juventus București, era pe locul 19, cu 6 puncte. Astfel, după ce decizie va fi oficială, toate rezultatele echipei se vor anula, iar clasamentul va fi dat peste cap. Formațiile care s-au impus cu Daco-Getica vor pierde cele trei puncte obținute pe teren. 

Marţi, Florin Bratu s-a prezentat în faţa preşedintelui clubului din Turnu Măgurele şi i-a prezentat motivele pentru care vrea rezilierea amiabilă a contractului. Iar Mădălin Ioniţă nu s-a opus.

”În această perioadă pe care am petrecut-o la Turnu Măgurele cred că mi-am făcut o impresie suficient de pertinentă încă să iau o astfel de hotărâre. Marţi am stat aproape toată ziua în discuţii cu conducerea şi am explicat de ce cred că este mai bine să ne despărţim.

Au încercat să-mi schimbe hotărârea, dar nu aveau cum. Le-am spus că nu vreau să pun în pericol locul echipei în clasament şi de aceea e bine să plec. Am simţit că nu există empatie între mine şi echipă. Nu am avut vreun conflict cu cineva, dar jucătorii erau obişnuiţi într-un fel, iar eu le ceream altceva şi nu i-am simţit dispuşi la schimbare”, a afirmat Florin Bratu la DigiSport, televiziune unde este analist.

Florin Bratu a debutat cu victoria cu 2-1 de pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău, apoi a pierdut la Bucureşti cu Metaloglobus, scor 0-1, a urmat remizat de acasă cu UTA, scor 1-1, şi sâmbăta trecută a înregistrat o nouă înfrângere, 2-3 la Dunărea Călăraşi. În urma acestor rezultate, echipa din judeţul Teleorman patronată de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin, a pierdut prima poziţie din clasament şi a picat pe 2, la un punct în spatele Mioveniului.

„A venit cu o altă concepţie şi a ajuns la concluzia că profilul jucătorilor nu se pliază pe ceea ce ar fi dorit el. A încercat două sisteme de joc, însă, la noi nu este o concurenţă foarte mare pe posturi. Probabil, dacă venea în pauza competiţională şi ar fi trasat lotul după stilul său, era altceva. În orice caz, discuţia cu Bratu a fost amiabilă, el a venit şi a spus că este mai bine să plece. Eu cred că am câştigat un prieten în fotbal, în persoana lui Florin Bratu”, a explicat despărţirea de Bratu şi preşedintele Mădălin Ioniţă, citat de realitateasportiva.net.

Mădălin Ioniţă vrea un antrenor ”apropiat de profilul pe care l-a avut Lincar”

Conducătorul clubului din Turnu Măgurele a spus şi ce profil de antrenor şi-ar dori în continuare pe banca tehnică: unul asemănător la stil cu fostul antrenor, Erik Lincar, cel care a promovat echipa în Liga 2 şi a urcat-o pe primul loc în clasament.

Acesta ar putea fi Marius Baciu (44 de ani), care l-a avut pe Lincar secund la mai multe echipe unde a antrenat. Nu ar fi pentru prima dată când Baciu ar antrena acest club, deoarece l-a mai condus şi în Liga 3, în sezonul 2017/2018, când promovase dub numele de Voinţa Saelele şi juca în satul căruia îi purta numele. Voinţa Saelele şi-a schimbat în anul următor numele în Voinţa Turnu Măgurele, iar după un alt sezon a trecut la Turris-Oltul Turnu Măgurele, actuala denumire.

„Cred că avem nevoie de un antrenor care să fie mai apropiat de profilul pe care l-a avut Lincar. Eventual, unul care chiar să fi lucrat cu el şi care să cunoască bine jucătorii”, a mai spus Mădălin Ioniţă.

Dan Alexa şi Nicolae Dică sunt alte nume de antrenori ofertate de clubul din judeţul Teleorman. Ambii sunt liberi de contract după ce s-au despărţit de Astra, respectiv Campionii FC Argeş.

SURSA: LIGA2.PROSPORT.RO

1 Comentariu

Comentariu