CSM Alexandria – CSU Rookies Oradea in returul Cupei Romaniei

Data 22 oct.. 2019, categoria Baschet

CSM Alexandria și CSU Rookies Oradea deschid miercuri, de la ora 11:30, ziua retururilor din runda inaugurală a Cupei României la baschet feminin. CSM Alexandria s-a impus în primul meci de la Oradea cu 67-52 după ce a condus în permanență, inclusiv la 29 de puncte. Mâine se vor afla alte trei calificate în turul doi al competiției KO, un singur duel fiind amânat pentru luna viitoare.

Meciul tur s-a disputat cu o săptămână în urmă, pe terenul lui CSU Rookies, fiind singura partidă din prima manșă care s-a jucat pe terenul unei echipe din grupa Vest a campionatului. A fost un joc condus în permanență de CSM Alexandria, care a înscris multe puncte după greșeli adverse și a avut-o pe Viorela Voicu jucătoarea partidei, cu 24 de puncte și 15 recuperări, integralistă. Au mai fost în double-digits la învingătoare Paloma Cucu (14 puncte) și Mihaela Mihai (11). Ruxandra Chiș a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 15 puncte, urmată de Teodora Saric și Alexandra Mangra cu 12 și 11 puncte. Orădencele au redus ecartul pe final, astfel că returul va porni de la +15 pentru teleormănence.

Formația pregătită de Mădălin Piperea a mers în ziua următoare la Brașov, unde a jucat meciul de campionat cu Olimpia CSU, contând pentru etapa a 5-a a grupei Est. În partida de joi teleormănencele au condus în prima repriză, dar echipa de sub Tâmpa s-a distanțat în a doua și s-a impus cu 86-55. CSU Rookies Oradea a jucat sâmbătă meciul din runda a 3-a a grupei Vest și a pierdut acasă cu FCC Baschet Arad, scor 43-85. Oaspetele au condus tot jocul, după ce au început cu un pressing avansat care a pus probleme.

În weekend au fost și meciuri în cadrul CN U18, în care ambele combatante de mâine au jucătoare implicate. CSS CSM Alexandria, campioana categoriei, a mers sâmbătă la Constanța și a învins cu 110-29 pe CSS Nr 1 Phoenix. ACS Rookies Oradea a jucat duminică la CSS Gloria Arad și s-a impus cu 74-60.

Partida de mâine dintre CSM Alexandria și formația orădeană va fi a 6-a oficială între cele două echipe. Bihorencele (cu o formulă foarte diferită) s-au impus în primele trei, în sezonul regulat din campionatul precedent, când ambele formații au fost în grupa a doua valorică. Teleormănencele s-au impus în returul din faza a doua a sezonului regulat și au obținut al doilea succes în meciul de săptămâna trecută.

Returul dintre CSM Alexandria și CSU Rookies Oradea se dispută miercuri, 23 octombrie, de la ora 11:30, la Sala Sporturilor Alexandria, pornind de la +15 pentru gazde. Arbitrii nu au fost afișați încă pe site-ul federației. În această ediție a cupei nu sunt lucky losers, astfel că doar învingătoarea dublei manșe va accede în turul doi, care se dispută în 11 decembrie și 15 ianuarie. Tragerea la sorți pentru turul secund va avea loc luni, 28 octombrie.

SURSA: BASCHET.RO

Comentariu