CUPA ROMANIEI LA BASCHET | CSM Alexandria a câștigat și a doua manșă cu CSU Rookies Oradea

Data 24 oct.. 2019, categoria Baschet

 

CSM Alexandria a câștigat și a doua manșă cu CSU Rookies Oradea din primul tur al Cupei României la baschet feminin. 74-52 a fost scorul în retur, pe sferturi: 20-11, 25-10, 14-16, 15-15. La fel ca în primul joc, teleormănencele au condus pe toată durata partidei, cu un avans maxim de 29 de puncte. Mihaela Mihai a fost cea mai bună marcatoare cu 24 de puncte.

CSM Alexandria a început partida retur cu un avans de 15 puncte după ce s-a impus cu 67-52 pe terenul orădencelor, acum o săptămână. La meciul doi teleormănencele le-au avut în formula de start pe Viorela Voicu, Andreea Mazilu, Mihaela Mihai, Andreea Horlea și Paloma Cucu. CSU Rookies Oradea le-a trimis în primul 5 pe Allison Zalin, Alexandra Mangra, Teodora Saric, Ivana Vujovic și Ruxandra Chiș.

Mihai a înscris primele cinci puncte ale partidei, iar Vujovic înscria primul coș al oaspetelor după două minute, pentru 5-3. Zalin a egalat de la linia de fault, dar au urmat trei minute fără coș pentru vizitatoare. Mihai a marcat 6 puncte la rând pentru 11-5. Gazdele s-au distanțat la zece lungimi în penultimul minut al sfertului, iar la prima pauză tabela arăta 20-11. Cucu și Mihai au scuturat plasa de la distanță în startul sfertului secund, iar Voicu mărea diferența la 17 puncte aproape de jumătatea acestuia, 31-14. Gazdele au încheiat și perioada de joc cu alte două triple și conduceau la pauza mare cu 45-21.

Repriza a doua a început cu aproape un minut și jumătate de ratări. Chiș a înscris prima, iar Bota, Mazilu și Voicu le-au dus pe teleormănence la +29, scor 52-23 în minutul 23. Gazdele au avut cinci minute în care nu au înscris, iar triplele lui Mangra și punctele stranierelor au micșorat diferența la 17 lungimi. Finalul sfertului le-a aparținut tot elevelor lui Mădălin Piperea, care aveau 59-37 la ultima pauză. Ecartul s-a menținut între 21 și 27 de puncte în prima parte a sfertului patru și a scăzut la 19 puncte cu două minute rămase din joc. Doar Mazilu a mai înscris o triplă până la final și meciul s-a încheiat cu 74-52.

Mihaela Mihai a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte (4×3), plus 8 recuperări și 7 pase decisive. Viorela Voicu a încheiat în double-double la gazde cu 14 puncte și 10 recuperări. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Mazilu 14 puncte (4×3, 5 assist-uri), Horlea 9 puncte, Bota 4, Cucu 3, Fiereșteanu 3 și Botorogeanu 3 puncte.

Alexandra Mangra a fost cea mai bună marcatoare a învinselor cu 19 puncte (5×3), plus 6 recuperări. Pentru CSU Rookies Oradea au mai marcat: Vujovic 11 puncte, Chiș 10 puncte (8 assist-uri, 7 turnovers), Saric 7 puncte (6 recuperări), Zalin 4 puncte (6 recuperări) și Farago 1 punct.

CSM Alexandria se califică mai departe cu o dublă victorie și își va afla luni, 28 octombrie, adversara din turul doi. Partidele vor fi în decembrie și ianuarie, iar turneul final, la mijlocul lunii februarie.

SURSA: BASCHET.RO

Comentariu