Kanazawa Alexandria la Campionatul Național de Karate SKDUN

Data 08 mart.. 2011, categoria Arte martiale

Dupa participarea cu succes la competitia de verificare – Cupa “DOJO” la sfirsitul lunii februarie, sportivii nostri au concurat in cea mai puternica confruntare din calendarul competitional intern, o adevarata “proba de foc” pentru orice competitor si anume, Campionatul National de Karate S.K.D.U.N.

Competitia a avut loc simbata, 5 martie in Sala Floreasca din Capitala, in excelenta organizare a Federatiei Romane de Arte Martiale – Departamentul de Karate SKDUN.

Competitia a fost supervizata de catre domnii AUREL PATRU – presedintele Departamentului de Karate S.K.D.U.N. si totodata antrenor principal al Lotului National de Karate S.K.D.U.N. si de catre domnul MARIAN PATRU – seful comisiei de arbitraj.

Competitia a fost onorata de prezenta domnilor :

FLORENTIN MARINESCU – presedintele Federatiei Romane de Arte Martiale:

FREDERICO DA LUZ TAVARES – presedintele Departamentului de Karate WADO KAI.

Totodata, pentru imbunatatirea calitatii arbitrajului, alaturi de arbitrii romani, competitia a beneficiat de prezenta unui grup de arbitri internationali din: Bulgaria, Ukraina si Republica Moldova.

Avind si la aceasta editie o participare larga, constind in aproximativ 800 sportivi reprezentind cluburi de Karate din toata tara, competitia a fost urmarita de un public numeros, sala Floreasca fiind arhiplina pe intregul parcurs al competitiei.

Dupa aproximativ doua luni de pregatiri intense al caror principal scop a fost evolutia buna in aceasta editie a Campionatului National,  Clubul Sportiv “Kanazawa” – Alexandria a aliniat la startul competitiei un lot alcatuit din 10 sportivi.

Acestia au evoluat in prima faza a competitiei la proba Kata individual – sustinuta pe categorii de virsta si grad, iar in cea de-a doua faza a competitiei la proba Kumite individual – sustinuta pe categorii de virsta si de greutate.

Dupa disputarea probelor, rezultatele obtinute de catre sportivii nostri sint urmatoarele:

BURTAN SORIN ALEXANDRU:

–        Locul I – Kumite Juniori 16 -17 ani, – 60 kg;

–        Locul III –  Kata Juniori 16 -17 ani; – Dan;

GANEA IONEL:

–          Locul I – Kata Veterani.

DOROBANTU RARES ANDRREI:

–        Locul I – Kumite copii 8-9 ani, – 34 kg;

PADUROIU MIHAI SILVIU

–        Locul II – Kumite Tineret 18-20 ani, + 75 kg;

GURGUIANU ROBERT MARIUS:

–        Locul II – Kumite copii 8-9 ani, – 29 kg;

GHITA GEORGE ANDREI:

–        Locul III – Kumite minicadeti 12-13 ani, – 32 kg.

STOIAN GEORGIANA DENISA:

–        Locul III – Kumite minicadeti 12-13 ani, – 44 kg.

SERBAN MARIA MAGDALENA:

–        Locul III – Kumite minicadeti 12-13 ani, + 49 kg.

DRAGOSTIN MIHAI SEBASTIAN:

–        Locul III – Kata copii 10 -11 ani, 6 kyu.

GRIGORE CRISTIAN MARIUS:

–        Locul III – Kumite copii 10-11 ani, -43 kg.

Mentionam evolutiile foarte bune ale tuturor sportivilor nostri care au participat la aceasta competitie, dar in mod special pe ale celor care s-au impus in probele de Kumite individual si pe care le-au cistigat detasat, respectiv: BURTAN SORIN ALEXANDRU, si DOROBANTU RARES ANDREI.

Ca deobicei evolutia sportivului BURTAN SORIN ALEXANDRU – cistigatorul probei Kumite Juniori categoria – 60 kg, a fost de mare tehnicitate, acesta cistigind detasat meciurile disputate, in care a punctat cu tehnici de brate cit si  cu mult mai spectaculoase  lovituri de picioare la cap.

Excelente au fost si meciurile disputate de DOROBANTU RARES ANDREI, ocupantul locului I la proba Kumite individual copii 8-9 ani categoria – 34 kg, care a cistigat toate meciurile rapid, punctind degajat si cistigind inainte de termen.

Foarte bun totodata rezultatul sportivului PADUROIU MIHAI SILVIU, ocupantul locului II la Kumite Tineret 18 – 20 ani, + 75 kg.

Intrucit Campionatul National Individual este principalul criteriu de selectie a sportivilor in Lotul National de Karate S.K.D.U.N., in urma acestor rezultate, avem certitudinea ca sportivii nostri: BURTAN SORIN ALEXANDRU si PADUROIU MIHAI SILVIU pot participa in competitiile internationale ale acestui an.

Astfel, prima competitie internationala la care speram sa participam, va fi Campionatul European de Karate SKDUN care va avea loc in Ungaria in statiunea Eger in perioada 2-3 aprilie.

Pina atunci, sportivii nostri isi vor intensifica pregatirile si vor mai participa la o competitie de verificare si anume: SHOTO CUP J.K.A., care va avea loc in Brasov pe data de 20 martie.

Mentionam ca prezenta sportivilor nostri la acest important eveniment competitional intern a fost finantata partial de catre Primaria Municipiului Alexandria, conducerii careia ii multumim pe aceasta cale.
Antrenor:

Ionel Ganea


Comentariu