Karatiștii de la Kanazawa Alexandria la Campionatul European SKDUN

Data 06 apr.. 2011, categoria Arte martiale

Complexul sportiv „Kemeny Ferenc Sport Arena”, din statiunea Eger – Ungaria, a găzduit în perioada 2-3 aprilie, prima editie a Campionatului European de Karate S.K.D.U.N.

La acest eveniment au participat aproximativ 850 competitori din 24 de țări, Romania prezentindu-se cu un grup puternic de competitori, printre acestia numarindu-se si reprezentantii clubului nostru: Burtan Sorin Alexandru, Dragostin Mihai Sebastian si antrenorul Ionel Ganea.

Competitia a fost prezidata de urmatoarele personalitati: Shihan Aurel Pătru (7 Dan) – Presedinte S.K.D.U.N.; Shihan Gerry Breeze (7 Dan) – Director Tehnic S.K.D.U.N.; Sensei Juhasz Ferenc (6 Dan) – Presedinte S.K.D.U.N. Ungaria.

La ceremonia oficiala de deschidere au participat domnii: Habis László – primarul orasului Eger; Szeleczki János, deputat de Eger,

Conditiile in care a avut loc competitia au fost excelente, aceasta datorindu-se in mare parte implicarii domnului Aurel Patru (care dovedeste inca odata ca este un manager si conducator de organizatie de exceptie) precum si a unui colectiv de specialisti romani, care au coordonat cu mult profesionalism cadrul organizatoric si logistic.

Ca deobicei, evolutiile sportivilor romani au fost spectaculoase, multi dintre acestia demonstrind inca odata superioritatea scolii romanesti de karate. La unele dintre categoriile de concurs romanii au ocupat efectiv toate treptele podiumului de premiere.

Dintre minunatii sportivi romani care au avut inca odata evolutii spectaculoase, clasindu-se pe prima treapta atit in probe individuale cit si cu echipa, mentionam pe urmatorii: Bogdan Lipianu; Radu Todiras, Dorin Viziteu, Daniel Fusaru, Andrei Bidina, Iulian Cheles, Claudiu Cheles, Patru Alina, Georgiana Tinca.

Dintre cei trei sportivi ai clubului Kanazawa care au evoluat in competitie, Burtan Sorin Alexandru a inregistrat cel mai frumos rezultat de pina acum din cariera sa sportiva, cistigind medalii de aur la ambele probe la care a participat: Kata individual Juniori si Kumite Individual Juniori, -60 kg.

Trebuie sa mentionam inca odata modul spectaculos in care Burtan Sorin evolueaza in Kata, dar mai ales in Kumite unde reuseste sa se impuna datorita stilului complex de lupta dezvoltat si in care puncteaza deseori cu lovituri artizanale de picioare la cap.

Evolutii bune a avut si micutul Dragostin Mihai Sebastian atit in proba de Kata cit si in proba de Kumite la categoria de virsta copii 10-12 ani, dar lipsa de experienta intr-o competitie de o asemenea anvergura internationala l-au facut sa fie timorat si sa nu reuseasca sa urce pe podium, asa cum se intimpla la fiecare din competitiile interne in care participa.

Evoluind in proba de Kata Individual destinata veteranilor, Ionel Ganea s-a calificat in finala de opt a probei, fara a urca insa pe podium.

Sa mentionam inca odata ca prezenta sportivilor nostri la acest important eveniment competitional european a fost finantata ca deobicei de catre Primaria Municipiului Alexandria, conducerii careia ii multumim pe aceasta cale.

Multumim totodata pentru sprijinul financiar acordat: conducerii Primariei Poroschia si S.C. DIOGENE S.R.L. Alexandria, a declarat Ionel Ganea.

6 comentarii pentru acest articol

Comentariu