Starea de urgenţă nu va fi prelungită. Declarațiile făcute de Klaus Iohannis | Sportivii de performanță vor putea să înceapă cantonamentele

Data 04 mai. 2020, categoria Sport national, Interviu/Editorial

Klaus Iohannis: ”Stare de urgență nu va fi prelungită. Din 15 mai, vom intra în starea de alertă”

 

 

”Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil, de exemplu, să se iasă pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localitații. Deci sporturile individuale vor fi permise. Rămâne interdicția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Asta se aplică, evident, și atunci când mergem să facem mișcare în aer liber.

Sportivii de performanță vor putea, în condiții foarte speciale, care vor fi detaliate de specialiști, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire. Atenție, sportivii de performanță! Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori. Atenție, ca să nu fim greșit înțeleși. Cantonamente, dar numai în condiții speciale, dar numai pentru profesioniști.

”Starea de urgenţă nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă. Data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgenţă. Începând din 15 mai, pentru a ţine epidemia sub control, vom intra în starea de alertă, care este prevăzută de legislaţia specifică, care clarifică cum se acționează în situația unei epidemii și, din păcate, noi încă suntem într-o epidemie de COVID-19. Situația nu s-a îmbunătățit încă, deci nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut și suntem într-o normalitate. La un moment dat trebuie să mergem mai departe și acest mai departe se concretizează în forma de organizare, trecând de la stare de urgență la stare de alertă. Repet, epidemia nu a trecut. Trebuie să fim foarte responsabili și să avem foarte mare grijă în continuare. În realitate, indiferent de ce auziți la televizor, nu știe nimeni până când durează această epidemie și depinde de noi dacă aici, la noi, în România, o controlăm mai bine sau mai puțin bine. Eu îmi doresc foarte mult să o controlăm bine, cu toții împreună, asta îndemnând să respectăm indicațiile autorităților”, a declarat Klaus Iohannis.

4 comentarii pentru acest articol

 • Ajf

  Deci…liga a 4 a e cam dusă

 • Andrei

  Cred ca e ca si terminat campionatul pt liga 4,onoare si promoție,la liga 4,daca Țigănești dupa parerea mea cred ca termina pe primul loc,la retrogradare nu se știa,așa că e o situație urâtă,mai bine am începe din toamna un nou campionat.

 • ???

  Dacă se anulează inseamna ca se ia de la 0.
  Adica se repeta. Se reia în toamna de la 0.

 • Andrei

  Da,ai dreptate,se repeta,si ar fi mai ok așa,cu toate că speram sa se reia campionatul, sper sa avem un punct de vedere cât de curând si din partea ajf-ului.

Comentariu